OliveMagazine

Vegetarian σουβλάκια με λαχανικά

Vegetarian σουβλάκια με λαχανικά

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:20'
Χρόνος αναμονής:30 λεπτά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 3 κολοκύθια σε κύβους
  • 10 μανιτάρια λευκά, κομμένα στη μέση
  • 2 πιπεριές κόκκινες, σε κύβους
  • 2 πιπεριές πράσινες, σε κύβους
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, σε κύβους
  • Για τη μαρινάδα

  • χυμό από 1 λεμόνι
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • ½ σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Περνάτε τα λαχανικά σε ξυλάκια για σουβλάκια, αφήνοντας τελευταία τα ντοματίνια και τα μανιτάρια.

Σε ένα μπολ βάζετε το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, το θυμάρι και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Με ένα πινελάκι επάλειψης αλείφετε απαλά τα σουβλάκια με το μίγμα που ετοιμάσατε και κρατάτε στην άκρη όσο μίγμα περισσέψει. Βάζετε τα σουβλάκια στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, να μαριναριστούν.

Βγάζετε τα σουβλάκια από το ψυγείο και τα ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά με λίγο ελαιόλαδο, αφού τα ραντίσετε με λίγο ακόμη από το μίγμα εσπεριδοειδών. Ψήνετε τα σουβλάκια μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.

Μόλις ψηθούν τα σουβλάκια, τα βγάζετε από το τηγάνι και ρίχνετε μέσα στο τηγάνι την μαρινάδα που περίσσεψε να πάρει μια βράση. Σερβίρετε τα σουβλάκια περιχύνοντας με το μίγμα της ζεστής μαρινάδας.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr