OliveMagazine

Βερίκοκα και δαμάσκηνα γεμιστά με κιμά

Βερίκοκα και δαμάσκηνα γεμιστά με κιμά

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο και 50 γρ. λιωμένο
  • 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 300 γρ. κιμά πρόβειο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο, μόνο το άσπρο μέρος ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. φιστίκι Αιγίνης
  • 30 γρ. κουκουνάρι
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1 πρέζα κανέλα, σε σκόνη
  • ½ πρέζα γαρίφαλο, σε σκόνη
  • 1 κιλό βερίκοκα, ξερά, μουλιασμένα σε νερό
  • 1 κιλό δαμάσκηνα ξερά, μουλιασμένα σε νερό
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο. Μόλις λιώσει προσθέτουμε όλο τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα και να εξατμιστούν όλα τα υγρά που θα βγάλει

Προσθέτουμε το κρεμμύδι , το πράσο, τα φιστίκια και το κουκουνάρι ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα. Σβήνουμε με το κονιάκ και προσθέτουμε την κανέλα, το γαρίφαλο, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20΄-30΄ ή μέχρι να ψηθεί η γέμιση και εξατμιστούν τα υγρά. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Στραγγίζουμε τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα και τα γεμίζουμε με τη φάρσα που ετοιμάσαμε. Τα στρώνουμε σε ένα ταψί, τα ραντίζουμε με το λιωμένο βούτυρο, τα καλύπτουμε με μια βρεγμένη και στυμμένη λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 25 ΄-30΄. Σερβίρονται ζεστά.

Styling: Κ. Λυκουρέση - Food Styling: M. Γεωργιάδης - Φωτογραφία: STUDIO M

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο