iantage-koulourakia-low
clock icon
40'

Βουτήματα vintage

Υλικά

  • ΓΙΑ 1.300 γρ.  
  • 470 γρ. βούτυρο  
  • 175 γρ. ζάχαρη  
  • 3 αυγά  
  • 650 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις  
  • κερασάκια γλασέ

Tips

  • TIP Νοστιμιάς:  Εάν θέλουμε να τα κάνουμε σοκολατένια, αφαιρούμε 50 γρ. αλεύρι και προσθέτουμε 50 γρ. κακάο

Ο Στέλιος Παρλιάρος μας δίνει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για το πιο κλασικό συνοδευτικό του καφέ.

Στο μίξερ χτυπάμε με το φτερό για αρκετή ώρα το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψει, καθαρίζοντας κατά διαστήματα τα τοιχώματα με μια μαρίζ.

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και στο τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο. Πάνω σε μια λαδόκολλα, με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, «κόβουμε» μπισκότα στα σχήματα που θέλουμε. Γαρνίρουμε με τα κερασάκια γλασέ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C - -170°C για 20΄. Όταν κρυώσουν, τα ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα και τα φυλάμε σε μεταλλικό κουτί που κλείνει αεροστεγώς.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης

Διαδικασία

Βήμα 1

Στο μίξερ χτυπάμε με το φτερό για αρκετή ώρα το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψει, καθαρίζοντας κατά διαστήματα τα τοιχώματα με μια μαρίζ.

Βήμα 2

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και στο τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο. Πάνω σε μια λαδόκολλα, με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, «κόβουμε» μπισκότα στα σχήματα που θέλουμε. Γαρνίρουμε με τα κερασάκια γλασέ.

Βήμα 3

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C - -170°C για 20΄. Όταν κρυώσουν, τα ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα και τα φυλάμε σε μεταλλικό κουτί που κλείνει αεροστεγώς.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης