OliveMagazine

Wraps μαρουλιού με κιμά

Wraps μαρουλιού με κιμά

Μερίδες:7-8
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο σε κυβάκια
  • ½ κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
  • ½ κίτρινη (ή πορτοκαλί) πιπεριά, σε κυβάκια
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • γλυκό τυρί τριμμένο (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι
  • φύλλα μαρουλιού
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα αντικολλητικό σκεύος ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε τον κιμά και τον μαγειρεύετε μέχρι να πάρει χρώμα.

Προσθέτετε τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό και αφήνετε να μαγειρευτεί για μισή ώρα.

Ρίχνετε τις πιπεριές και το καρότο και αφήνετε τον κιμά να μαγειρευτεί για άλλα 20 λεπτά μέχρι να μην έχει καθόλου υγρά. Μόλις ο κιμάς είναι έτοιμος, τον κατεβάζετε από τη φωτιά και τον αφήνετε να κρυώσει.

Γεμίζετε τα φύλλα μαρουλιού με τον κιμά, προσθέτετε τριμμένο τυρί, διπλώνετε και απολαμβάνετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr