OliveMagazine

Wraps με γλυκοπατάτα, ρεβίθια και σάλτσα ρόκας

Wraps με γλυκοπατάτα, ρεβίθια και σάλτσα ρόκας

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τα wraps

  • 4 τορτίγιες
  • 4 κουτ. σούπας ηλιόσπορο ή κολοκυθόσπορο καβουρδισμένο
  • 4 κουτ. σούπας cranberries
  • λίγα φύλλα ρόκας
  • Για τις γλυκοπατάτες

  • 2 μεγάλες κόκκινες γλυκοπατάτες
  • 5 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τη γέμιση

  • 200γρ. ρεβίθια βρασμένα (να κρατάνε ελαφρώς)
  • 5 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1/4 κουτ. γλυκού κύμινο
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το πέστο

  • 50γρ. φυλλαράκια ρόκας
  • 30γρ. καρύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ξύσμα από ½ λεμόνι
  • 2 κουτ. σούπας κρύο νερό
  • 100ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Για τη σαλάτα

  • ½ φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού
  • ½ φλιτζάνι φύλλα κόλιανδρου
  • ½ φλιτζάνι άνηθο ή μάραθο
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 4 ραπανάκια, σε πολύ λεπτές φέτες
  • 3 κουτ. σούπας σπόρους από ρόδι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 6 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για τις γλυκοπατάτες: Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε μισοφέγγαρα πάχους 1εκ. Τις βάζετε σε ένα μπολ με όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύετε και στη συνέχεια απλώνετε τις πατάτες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.

Για τα ρεβίθια: Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, ανακατεύετε και στη συνέχεια απλώνετε τα ρεβίθια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ελαφρώς χρώμα.

Για το πέστο: Βάζετε στο μπλέντερ όλα τα υλικά, αλάτι, πιπέρι και πολτοποιείτε μέχρι να πάρετε ένα λείο μίγμα. Αν γίνει πολύ πηχτό, προσθέτετε λίγο κρύο νερό ακόμα. Όσο πέστο περισσέψει μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 1-2 εβδομάδες σε γυάλινο βάζο.

Για τη σαλάτα: Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ πολύ απαλά και την κρατάτε στην άκρη.

Συναρμολόγηση: Αλείφετε τις τορτίγιες με πέστο ρόκας, από πάνω βάζετε τις πατάτες, στη συνέχεια σκορπάτε τα ρεβίθια, τον ηλιόσπορο, τα cranberries, λίγα φύλλα ρόκας και κλείνετε σε ρολό. Κόβετε στη μέση τα wraps και τα συνοδεύετε με την αρωματική σαλάτα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr