OliveMagazine

Wraps με κοτόπουλο και σάλτσα ταχίνι

Wraps με κοτόπουλο και σάλτσα ταχίνι

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:20'
Χρόνος αναμονής:2 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για το κοτόπουλο

  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • ½ κουτ. γλυκού ρίγανη αποξηραμένη
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο σε κόκκους, σπασμένο
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα
  • 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 500γρ. στήθος κοτόπουλου, σε στικ
  • Για τα wraps

  • 6 ινδικές πίτες naan ή κυπριακές
  • 50γρ. baby ρόκα
  • 2 ντομάτες, σε φέτες
  • 150γρ. φέτα, σε τρίμματα
  • Για τη σάλτσα

  • ½ φλιτζάνι μαγιονέζα
  • ½ φλιτζάνι γιαούρτι
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 2 κουτ. σούπας ταχίνι
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για το κοτόπουλο: Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες να μαριναριστούν. Στη συνέχεια βγάζετε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το ψήνετε σε ζεστό σχαροτήγανο, για 4 λεπτά από κάθε μεριά.

Για τη σάλτσα: Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τη φυλάτε στο ψυγείο, μέχρι να τη χρησιμοποιήσετε.

Για τα wraps: Ζεσταίνετε αν θέλετε ελαφρώς τις πίτες και στη συνέχεια βάζετε κοτόπουλο, σάλτσα, ρόκα, ντομάτα, τρίμματα φέτας, τυλίγετε με λαδόκολλα, δένετε με σπάγγο και σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr