Διαδικασία
Καθαρίζουμε, πλένουμε τα χόρτα και τα χοντροκόβουμε με το χέρι. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα
πράσα και σε ένα ξεχωριστό μπολ ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά.
Σε μια ευρύχωρη ρηχή κατσαρόλα ή τηγάνι, ζεσταίνουμε καλά το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και τα πράσα για 2-3 λεπτά. Αραιώνουμε τον πελτέ ντομάτας στο νερό και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε τα χόρτα και τα σοτάρουμε για 15 λεπτά.
Κατόπιν βάζουμε αλάτι, πιπέρι, τα μυρωδικά και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15-20 λεπτά και λίγο πριν αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά περιχύνουμε με το λεμόνι. Σερβίρουμε τα χόρτα με ζουμί από την κατσαρόλα και χυμό λεμονιού.
Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook