cereal bowl cookies
clock icon
30'

Υγιεινά μπισκότα με βρώμη, μέλι και καστανή ζάχαρη

Υλικά

  • Μερίδες: 30
  • 225 γρ. βούτυρο ανάλατο, μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 125 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 100 γρ. μέλι ρευστό (π.χ. ανθέων)
  • 1 αυγό μεγάλο
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 κουτ. γλυκού ανθό αλατιού
  • 50 γρ. καρύδα, τριμμένη
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική, σε σκόνη
  • 50 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 50 γρ. κορνφλέικς με μέλι και ξηρούς καρπούς, σπασμένα

Αυτά τα μπισκότα βρώμης με μέλι και ανθό αλατιού ετοιμάζονται εύκολα και είναι πολύ υγιεινά και γευστικά.

Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, το μέλι, το αυγό, τη βανίλια και 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε την καρύδα, το αλεύρι και τη σόδα και χτυπάμε για 1΄. Τέλος, ενσωματώνουμε τη βρώμη και τα σπασμένα κορνφλέικς. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.

Πλάθουμε τη ζύμη σε 30 μπαλίτσες και τις απλώνουμε σε ρηχά ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, αφήνοντας κενό ανάμεσά τους γιατί θα απλώσουν. Πιέζουμε ελαφρά τις μπάλες ζύμης να πλατύνει η κορυφή τους και ψήνουμε για 12΄-14΄ ή μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα και να γίνουν τραγανά στις άκρες. Τα αφήνουμε εκτός φούρνου να κρυώσουν προτού σερβίρουμε - όσο κρυώνουν θα γίνονται ακόμα πιο τραγανά.

Συνταγή: Sarah Cook, Amanda James, Janine Ratcliffe, φωτογραφία: Stuart Ovenden, Mike English.

Διαδικασία

Βήμα 1

Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, το μέλι, το αυγό, τη βανίλια και 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε την καρύδα, το αλεύρι και τη σόδα και χτυπάμε για 1΄. Τέλος, ενσωματώνουμε τη βρώμη και τα σπασμένα κορνφλέικς. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.

Βήμα 2

Πλάθουμε τη ζύμη σε 30 μπαλίτσες και τις απλώνουμε σε ρηχά ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, αφήνοντας κενό ανάμεσά τους γιατί θα απλώσουν. Πιέζουμε ελαφρά τις μπάλες ζύμης να πλατύνει η κορυφή τους και ψήνουμε για 12΄-14΄ ή μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα και να γίνουν τραγανά στις άκρες. Τα αφήνουμε εκτός φούρνου να κρυώσουν προτού σερβίρουμε - όσο κρυώνουν θα γίνονται ακόμα πιο τραγανά.

Συνταγή: Sarah Cook, Amanda James, Janine Ratcliffe, φωτογραφία: Stuart Ovenden, Mike English.