OliveMagazine

Yorkshire puddings, τα βρετανικά ψωμάκια

Yorkshire puddings, τα βρετανικά ψωμάκια

Μερίδες:8
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 αβγά
  • 225ml γάλα
  • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
  • ηλιέλαιο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220οC.

Σε μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι, δημιουργείτε μία λακκούβα στο κέντρο και ρίχνετε εκεί τα αβγά και σιγά σιγά το γάλα, ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μεταφέρετε το μείγμα σε μεγάλη κανάτα για να μπορείτε να το μοιράσετε πιο εύκολα στη φόρμα.

Ρίχνετε από μία κουταλιά λάδι σε ένα ταψάκι με υποδοχές για muffins και το βάζετε στο φούρνο για 5 λεπτά να ζεσταθεί καλά. Στη συνέχεια, το βγάζετε με προσοχή από το φούρνο και μοιράζετε το μείγμα στις θήκες.

Ξαναβάζετε το ταψάκι στο φούρνο και ψήνετε για 20-25 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν οι πουτίγκες και να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Σερβίρετε όσο ακόμα είναι ζεστές.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr