sokolata_roumi
clock icon
15'

Zεστή σοκολάτα με πορτοκάλι και ρούμι

Υλικά

  • 300 ml γάλα πλήρες
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 100 γρ. μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • 75ml κρέμα γάλακτος
  • 2 σφηνάκια αρωματισμένο ρούμι (προαιρετικά)

Αυτή η πλούσια και κρεμώδης ζεστή σοκολάτα περιέχει αρωματικές νότες πορτοκαλιού, ενώ είναι φτιαγμένη από μαύρη σοκολάτα. Εάν προσθέσετε μάλιστα και ρούμι θα απογειώσετε τη γεύση της. Ιδανική και για τους καλεσμένους σας στο σπίτι.

Βάζουμε το γάλα και το ξύσμα πορτοκαλιού σε ένα κατσαρολάκι και αφήνουμε να σιγοβράσουν. Στη συνέχεια, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά. Αυτό το κάνουμε για να πάρει το γάλα όλα τα αρώματα του πορτοκαλιού μας.
Έπειτα, προσθέτουμε τη σοκολάτα στο αρωματισμένο μας γάλα και την αφήνουμε για 2 λεπτά χωρίς να ανακατέψουμε. Στη συνέχεια ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και βάζουμε ξανά το ρόφημα στη φωτιά για να ζεσταθεί. Τέλος, εάν θέλουμε, βάζουμε το ρούμι  και σερβίρουμε σε κούπες.
Απόδοση: Δέσποινα Λάνου

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε το γάλα και το ξύσμα πορτοκαλιού σε ένα κατσαρολάκι και αφήνουμε να σιγοβράσουν. Στη συνέχεια, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά. Αυτό το κάνουμε για να πάρει το γάλα όλα τα αρώματα του πορτοκαλιού μας.

Βήμα 2

Έπειτα, προσθέτουμε τη σοκολάτα στο αρωματισμένο μας γάλα και την αφήνουμε για 2 λεπτά χωρίς να ανακατέψουμε. Στη συνέχεια ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Βήμα 3

Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και βάζουμε ξανά το ρόφημα στη φωτιά για να ζεσταθεί. Τέλος, εάν θέλουμε, βάζουμε το ρούμι  και σερβίρουμε σε κούπες.

Βήμα 4

Απόδοση: Δέσποινα Λάνου