Διαδικασία
Σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζετε τις πέννες για 2 λεπτά λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο στη συσκευασία. Σουρώνετε και επαναφέρετε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα, εκτός φωτιάς.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190οC, στον αέρα.
Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε καλά το ελειόλαδο και σοτάρετε τα λουκάνικα, για περίπου 2 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτετε το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη.
Προσθέτετε στο τηγάνι το μπρόκολο και τα ντοματίνια και μαγειρεύετε μέχρι να πέσει ο όγκος του μπρόκολου.
Μεταφέρετε τα υλικά από το τηγάνι στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά, προσθέτετε τα τυριά -κρατώντας λίγη ποσότητα και από τα δύο για το τελείωμα- και το θυμάρι. Ανακατεύετε, δοκιμάζετε και διορθώνετε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
Μεταφέρετε σε πυρίμαχο σκεύος, πασπαλίζετε με το τυρί που κρατήσατε και σκεπάζετε με ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και από πάνω με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε στο φούρνο σκεπασμένο για 20 λεπτά και στη συνέχεια, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και το χαρτί ψησίματος και συνεχίζετε το ψήσιμο για 5-10 λεπτά ακόμη ή μέχρι η επιφάνεια του πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει ελαφρά πριν σερβίρετε.