OliveMagazine

Ένα νέο βιβλίο του Άντονι Μπουρντέν, στο οποίο είχε ο ίδιος ξεκινήσει να δουλεύει πριν το θάνατο του το 2018, πρόκειται να κυκλοφορήσει το προσεχές φθινόπωρο.

Ολοκληρώθηκε η δημοπρασία των προσωπικών αντικειμένων του Άντονι Μπουρντέν και το ποσό που συγκεντρώθηκε πλησίασε τα 2 εκατομμύρια δολάρια!

Ο Άντονι Μπουρντέν έχει αφήσει το στίγμα του στο χώρο της γαστρονομίας και είναι από τις μορφές που θα μείνει στην ιστορία. H C.I.A (Culinary Institute of America) λοιπόν, η σχολή από την οποία αποφοίτησε το 1978, αφού δημιούργησε υποτροφία με το όνομά του, τον τιμά για μια ακόμα φορά...

Ο διάσημος σεφ και παρουσιαστής, σύμφωνα με το βιβλίο Catch & Kill, είχε καταλυτικό ρόλο στη δημοσίευση της έρευνας του δημοσιογράφου Ρόναν Φάροου σε βάρος του παραγωγού του Χόλιγουντ.

Μια νέα έκδοση που θα περιλαμβάνει φωτογραφίες, γνωμικά αποφθέγματα και αναμνήσεις ανθρώπων που γνώρισαν το γνωστό σεφ και παρουσιαστή αναμένεται να τυπωθεί το Μάιο σχεδόν ένα χρόνο μετά το θάνατό του.

Ο Άντονι Μπουρντέν, γνωστός σεφ, συγγραφέας και τηλεοπτικός παρουσιαστής είναι από τα πρόσωπα που άφησαν το μοναδικό στίγμα τους στις σελίδες του παγκόσμιου γαστρονομικού γίγνεσθαι. Το έργο και η προσφορά του έχουν αναγνωριστεί προ πολλού ωστόσο είναι η πρώτη φορά που θα διδαχθούν σε πανεπιστημιακά έδρανα.

Στην φετινή τελετή απονομής βραβείων Emmy, η δημοφιλής εκπομπή του CNN «Parts Unknown» του Άντονι Μπουρντέν, κέρδισε 6 βραβεία με την απουσία του ίδιου να είναι φέτος αισθητή.

Εν συνεχεία μιας σειράς ενεργειών που εστιάζουν στον Άντονι Μπουρντέν όχι μόνο ως τηλεοπτικό προϊόν αλλά και ως προσωπικότητα, το CNN, με το οποίο ο Μπουρντέν διατηρούσε πολυετή συνεργασία, ανέλαβε την παραγωγή ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή του.

Ο θάνατος του διάσημου σεφ, Άντονι Μπουρντέν, προκάλεσε πραγματικό σάλο, καθώς εκτός από εξαιρετικά επιτυχημένος στα επαγγελματικά του, φαινόταν να ήταν τρισευτυχισμένος και στα προσωπικά του.

Αν και είχε αποκαλύψει πως παλαιότερα είχε επισκεφθεί τη χώρα μας και δεν είχε ενθουσιαστεί με το φαγητό, αποφάσισε να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στην ελληνική γαστρονομία και επισκέφθηκε για τις ανάγκες της εκπομπής του μεταξύ άλλων ελληνικών νησιών και την πανέμορφη Νάξο. Περιττό να πούμε πως γρήγορα άλλαξε γνώμη...