OliveMagazine

Οι προοπτικές ανάπτυξης του γαστρονομικού τουρισμού στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή ήταν το θέμα που συζήτησαν άνθρωποι του χώρου στο workshop που διοργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Ααντιδημαρχία Τουρισμού και Πολιτισμού, με τίτλο: «Ο Γαστρονομικός Ορίζοντας της Θεσσαλονίκης - Αναδυόμενες τάσεις και προοπτικές».

Ανοικτές θα είναι οι λαϊκές αγορές το επόμενο Σαββατοκύριακο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός στα σούπερ μάρκετ τα οποία θα είναι επίσης ανοικτά και θα κλείσουν στις πέντε το απόγευμα.

Την αλλαγή της αρχικής απόφασης κοινοποίησε και ο κ. Γεωργιάδης στο Twitter ζητώντας συγγνώμη για την αναστάτωση και σημειώνοντας πως η απαγόρευση λειτουργίας του take away ήταν ένα μέτρο που δεν θα μπορούσε πρακτικά να υλοποιηθεί.

Πώς θα ήταν ένα μεγάλο οικογενειακό τραπέζι στη γιορτή του Αγίου Δημητρίου στη βυζαντινή Θεσσαλονίκη; Ο αρχαιολόγος-ιστορικός Δρ. Παναγιώτης Καμπάνης αποτυπώνει στο Ημερολόγιο του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, «Δείπνο στη Βυζαντινή Θεσσαλονίκη» μια κουζίνα θαυμαστή και συνεχή στο χρόνο.

Μια περιήγηση στη βυζαντινή κουζίνα της Θεσσαλονίκης μέσα από τη θαυμαστή έρευνα του Δρ. Παναγιώτη Καμπάνη, αρχαιολόγου-ιστορικού στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.

Εδώ οι κουραμπιέδες έχουν άλλη χάρη, η πολίτικη βασιλόπιτα είναι ευαγγέλιο και τα τρίγωνα, αχ τα τρίγωνα, ηχούν σαν κάλαντα στα αφτιά μας.

Κοκκινιστό, γεμιστά, παστίτσιο, μουσακά και δεκάδες άλλα μαγειρευτά φαγητά θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν δωρεάν, αύριο, οι Θεσσαλονικείς.

Οι κουλουρτζήδες της Πόλης, η Θεσσαλονίκη, οι τελευταίοι κουλουροποιοί, το στόρι πίσω από το πιο διάσημο brand name του ελληνικού φαγητού του δρόμου. Plus bonus-έκπληξη, η αυθεντική συνταγή για κουλούρι Θεσσαλονίκης!

Η κυβέρνηση ανακαλεί το μέτρο απαγόρευσης λειτουργίας των καταστημάτων της εστίασης με take away και delivery σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες, μετά και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Απόρρητο Απόρρητο