OliveMagazine

Ύστερα από μια επιτυχημένη πορεία στα ελληνικά βιβλιοπωλεία, το βιβλίο της Μαρίας Θερμού Στα Μαγειρεία των Αρχαίων / Dining with the Ancient Greeks κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ολκός και στην αγγλική γλώσσα.

Το βιβλίο της Μαρίας Θερμού «Στα Μαγειρεία των Αρχαίων» παρουσιάζουν οι Εκδόσεις ΟΛΚΟΣ την Τετάρτη 25 Απριλίου, ώρα 19:00 μ. μ. στο βιβλιοπωλείο «Ευριπίδης» στην Κηφισία (Κηφισίας 310).

Ένας κόσμος γεμάτος γεύσεις, μυρωδιές, εικόνες, αισθήματα, ακόμη και ήχους που διασχίζουν αιώνες ξεπηδά μέσα από τα κείμενα της δημοσιογράφου-συγγραφέως Μαρίας Θερμού στο βιβλίο της «Στα Μαγειρεία των Αρχαίων»που μιλούν για τη διατροφή στην αρχαιότητα.

Γαλοπούλες, όρνιθες, χήνες, πάπιες και φραγκόκοτες φτεροκοπάνε στις αγροτικές και αστικές κουζίνες της Ελλάδας για να φέρουν την αφθονία και τη χαρά στα σπίτια.

Το γνωστό Νεοϋορκέζικο εστιατόριο Dimes, που καθιέρωσε το ανάλαφρο και υγιεινό στυλ, σε ένα all day concept στο Μανχάταν, αποκτάει πλέον το δικό του βιβλίο μαγειρικής.

Οι διατροφικές συνήθειες στην αρχαιότητα προφανώς δεν ήταν ίδιες με τις σημερινές. Μπαίνουμε λοιπόν στα «Μαγειρεία των αρχαίων» με την καθοδήγηση της δημοσιογράφου Μαρίας Θερμού και αυτή τη φορά γνωρίζουμε καλύτερα ένα από τα πιο αγαπημένα τους αρωματικά.

Μπαίνουμε στα «Μαγειρεία των αρχαίων» (εν προκειμένω τα οινοποιεία) με την καθοδήγηση της δημοσιογράφου Μαρίας Θερμού και αυτή τη φορά γνωρίζουμε καλύτερα μερικούς από τους τρόπους που παρασκεύαζαν καλό κρασί.

Οι διατροφικές συνήθειες στην αρχαιότητα προφανώς δεν ήταν ίδιες με τις σημερινές. Μπαίνουμε λοιπόν στα «Μαγειρεία των αρχαίων» με την καθοδήγηση της δημοσιογράφου Μαρίας Θερμού και αυτή τη φορά γνωρίζουμε καλύτερα τον τρόπο που αξιοποιούσαν το γάλα.

Απόρρητο Απόρρητο