OliveMagazine

Η γλύκα του φρέσκου αρακά και του καρότου συνδυάζονται με την καπνιστή γεύση του μπέικον και την αλμύρα της φέτας δίνοντας ένα πιάτο ξεχωριστής νοστιμιάς.

Μια πρωτότυπη και εξαιρετικά νόστιμη συνταγή της Δέσποινας Σιγούνη, που μάλιστα κέρδισε το 7ο βραβείο στον μεγάλο διαγωνισμό μαγειρικής Cook...Eat...Love...Share & Win, στην κατηγορία Δημιουργική Κουζίνα.

Είναι από τα ορεκτικά που σερβίρουν στα παραθαλάσσια εστιατόρια του Περού κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Προέρχεται από την πόλη Καγιάο και είναι μύδια γεμιστά με κρεμμύδια, πιπεριές, ντομάτες -όλα κομμένα μπρινουάζ – και καλαμπόκι που πρώτα ανακατεύονται με χυμό από λάιμ ενώ ενίοτε χρησιμοποιείται αρακάς.

Ο αρακάς είναι από μόνος του ένα εξαιρετικό λαδερό, αν, όμως, του προσθέσετε κοτόπουλο και κολοκυθάκια έχετε ένα ακόμη πιο νόστιμο και χορταστικό πιάτο. Χρησιμοποιήστε ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό τομάτας ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ για καλύτερο αποτέλεσμα!

Ο αρακάς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C που αυξάνει την απορρόφηση του σιδήρου στον οργανισμό. Αποτελεί επίσης πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών και υδατανθράκων, ενώ ταυτόχρονα έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος.

Ένα ελαφρύ και νόστιμο πιάτο που θα ετοιμάσετε γρήγορα και θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Ο πουρές αρακάς και ο πουρές καρότο ταιριάζουν πολύ με την τσιπούρα και προσθέτουν και ωραία χρώματα στο πιάτο.