OliveMagazine

Μια διαφορετική εκδοχή του αγαπημένου γλυκού, που συνδυάζει το εκμέκ με την πλούσια κρέμα του γαλακτομπούρεκου. Οι φράουλες του δίνουν μια πιο δροσερή γεύση και το απογειώνουν.

Εκμέκ στα τούρκικα θα πει «ψωμί». Τι πιο κοντινό από το δικό μας τσουρέκι... Για αυτήν την τούρτα το μόνο που χρειάστηκε να κάνουμε ήταν να σιροπιάσουμε το τσουρέκι και να κάνουμε την κρέμα τριανταφυλλένια!

Βάση από σιροπιασμένο κανταΐφι και πλούσια επικάλυψη με γεύση βανίλια από Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ. Το ιδανικό κλείσιμο για κάθε γιορτινό τραπέζι.

Το πολίτικο εκμέκ είναι ένα σιροπιασμένο ψωμί σαν τσουρέκι και το σερβίρουν με καϊμάκι από βουβαλίσιο γάλα! Η δική μας παραλλαγή έχει για βάση του κανταΐφι σιροπιασμένο κι από πάνω αφράτη κρέμα ζαχαροπλαστικής, σαντιγί και καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Ένα παγωτό στη λογική του εκμέκ κανταΐφι, έχει βάση από σιροπιασμένο κανταΐφι με αμυγδαλάκι και από πάνω δύο γεύσεις παγωτό γιαούρτι. Το βύσσινο να μη λείπει…

Απόρρητο Απόρρητο