OliveMagazine

Τα πιο ιδιαίτερα γεμιστά που μπορείτε να φτιάξετε το καλοκαίρι! Οι κολοκυθοανθοί χρειάζονται λίγη περισσότερη προσοχή κατά τη συλλογή και την προετοιμασία, αλλά η νοστιμιά τους αξίζει κάθε κόπο.

Με τα φρέσκα κολοκυθολούλουδα φτιάχνουμε γεμιστά με ρύζι και μυρωδικά στην κατσαρόλα αλλά και στο τηγάνι γεμισμένα με τυρί, για ένα από τα πιο γευστικά καλοκαιρινά ορεκτικά.

Όταν είναι στην εποχή τους, τους βρίσκετε σε λαϊκές, μανάβικα κλπ. Οι κολοκυθοανθοί είναι τα άνθη των κολοκυθιών. Διαλέξτε όσο μεγαλύτερο άνθος μπορείτε. Το μυστικό της συνταγής: Μην βάλετε τους κολοκυθοανθούς στο ψυγείο, θα μικρύνουν και θα "μαραθούν". Για να παραμείνουν φρέσκοι μέχρι να τους μαγειρέψετε, βάλτε τους μέσα σε...

Οι κολοκυθοανθοί είναι ένας πρώτης τάξεως μεζές για μπίρα. Στην παρακάτω συνταγή τους γεμίζουμε με τυρί κρέμα με μυρωδικά, τους βυθίζουμε σε κουρκούτι και τους τηγανίζουμε για να κάνουν μια ωραία, τραγανή κρούστα.