OliveMagazine

Όποιος ακολουθεί μια αμιγώς vegan δίαιτα, σίγουρα θα έχει αναρωτηθεί πώς μπορεί να προσλαμβάνει Ω3 λιπαρά, καθώς η βασική πηγή των θρεπτικών αυτών συστατικών είναι τα ψάρια και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας παρουσίασε πρόσφατα ειδικό πλάνο με το οποίο αποσκοπεί στην εξάλειψη της βιομηχανικής παραγωγής τρανς λιπαρών μέχρι το 2023 με το δυνατό επιχείρημα της προσπάθειας αποτροπής εκατοντάδων χιλιάδων θανάτων από καρδιαγγειακές παθήσεις.

Η Ζεμύθα, το ανάλαφρο τυρί της ΗΠΕΙΡΟΣ είναι πλέον διαθέσιμη σε νέα εκδοχή, με βελτιωμένη συνταγή και διαδικασία τυροκόμησης και μάλιστα, σε νέα μοντέρνα συσκευασία.

Το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ έδωσε στη δημοσιότητα μία νέα μελέτη που αποδεικνύει πως η κατανάλωση λιπαρών ψαριών μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο του εντέρου.

Το καλοκαίρι είναι παραδοσιακά η εποχή του χρόνου που ξορκίζουμε τα λιπαρά από τη διατροφή μας, πιστεύοντας ότι έτσι θα χάσουμε γρηγορότερα βάρος, θα δείχνουμε καλύτεροι με τα μαγιό και, φυσικά, γιατί θεωρούμε ότι αυτό θα μας κάνει και πιο υγιείς. Λάθος, ωστόσο! Τα λιπαρά μας κάνουν καλό και δεν...

Εκεί που νομίζαμε ότι ξέραμε να ξεχωρίζουμε τα πολυακόρεστα λίπη από τα κορεσμένα, προέκυψε ένας νέος εχθρός που πρέπει να λάβουμε υπόψη: τα τρανς λιπαρά.

Κάποιες διατροφικές επιλογές μπορεί να επηρεάζουν τα επίπεδα χοληστερίνης πολύ περισσότερο απ' όσο νομίζουμε. Στην κατηγορία των πόσιμων εντοπίζουμε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις που μπορεί να βλάψουν την υγεία μας αν έχουμε πρόβλημα με τη χοληστερίνη.

Απόρρητο Απόρρητο