Αν θέλετε φέτος να δοκιμάσετε τη μαγειρίτσα σε μια λίγο διαφορετική εκδοχή, φτιάξτε αυτήν και θα μάς θυμηθείτε.
Αν θέλετε φέτος να δοκιμάσετε τη μαγειρίτσα σε μια λίγο διαφορετική εκδοχή, φτιάξτε αυτήν και θα μάς θυμηθείτε.
Η αρχισυντάκτρια του www.protothema.gr Ματίνα Ηρειώτου “τό ‘χει” με τη μαγειρική και μοιράζεται μαζί μας αγαπημένες συνταγές της οικογένειάς της. Αυτή τη φορά μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε παραδοσιακή μαγειρίτσα από το Μουζάκι Καρδίτσας.
Κι όμως έχουν και οι vegans τη μαγειρίτσα τους! Νοστιμίζει με κάθε λογής μανιτάρια, ενώ τα μυρωδικά απογειώνουν τη γεύση της. Το ταχίνι λειτουργεί σαν άλλο αβγολέμονο και δένει εξαιρετικά τη σούπα. Ιδανική και για κρεατοφάγους που απλά απεχθάνονται τη γεύση των εντοσθίων.
Λείπει η μαγειρίτσα από το πασχαλινό τραπέζι; Ποτέ! Αυτή η καρπενησιώτικη εκδοχή με μαγγίπες (ποικιλία κρεαμμυδιών της Ευρυτανίας) θα σας ενθουσιάσει!
To Olive βάζει στο πασχαλινό τραπέζι 9 ποικιλίες που, εκτός από θρησκευτική, θα προσφέρουν και… οινοχοϊκή Ανάσταση!
Ακόμη κι αυτοί που δεν αγαπούν τη μαγειρίτσα -ούτε σαν σούπα ούτε σαν φαγάκι- στην πίτα δεν θα έχουν και πολλές αντιρρήσεις.
Από το αναστάσιμο τραπέζι δε λείπει η παραδοσιακή μαγειρίτσα. Τη φτιάχνουμε με αβγολέμονο που θα δέσουμε με Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ για να πετύχουμε τέλεια, βελούδινη υφή.
Είναι πολλοί που δεν τρώνε κρέας και εντόσθια, αλλά και κάποιοι που απλά αναζητούν μια εναλλαγή της κλασικής μαγειρίτσας, πιο ελαφριά και εξίσου νόστιμη. Για όλους αυτούς, λοιπόν, η “μαγειρίτσα” που σας προτείνουμε δεν έχει εντόσθια αλλά ούτε και αβγά. Είναι απλώς ένα ελαφρύ πιάτο που αγαπούν ακόμα και οι...
Τα χορταρικά της συμβολίζουν τα πικρά χόρτα που έτρωγαν οι σκλαβωμένοι από τους Αιγυπτίους Εβραίοι, αλλά στη δική μας παράδοση η μαγειρίτσα είναι μια γέφυρα ανάμεσα στην απόλυτη αποχή από το κρέας της Σαρακοστής και τη χαρά του οβελία!
Η παραδοσιακή πασχαλινή σούπα στην κλασική εκδοχή της, με αρνίσια συκωταριά, φρέσκα μυρωδικά και αβγολέμονο, δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο!