OliveMagazine

Ενα πανηγύρι αρωμάτων, γεύσεων και συμβολισμών στο πιάτο, που γίνεται το πέρασμα από τη μεγάλη νηστεία της Σαρακοστής στον εορτασμό της Ανάστασης - της ψυχής και της φύσης.

Στις μέρες μας το εορταστικό φαγοπότι αρχίζει από το δείπνο του Μεγάλου Σαββάτου. Άλλοτε, μετά την αναστάσιμη λειτουργία, δηλαδή πολύ αργά το βράδυ, όταν τελείωνε και ουσιαστικά η νηστεία, οι πιστοί επέστρεφαν στο σπίτι τους, όπου τους περίμενε μια οικεία μαγειριά -από αυτό βγαίνει και το υποκοριστικό «μαγειρίτσα».

Η αρχισυντάκτρια του www.protothema.gr Ματίνα Ηρειώτου “τό ‘χει” με τη μαγειρική και μοιράζεται μαζί μας αγαπημένες συνταγές της οικογένειάς της. Αυτή τη φορά μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε παραδοσιακή μαγειρίτσα από το Μουζάκι Καρδίτσας.

Κι όμως έχουν και οι vegans τη μαγειρίτσα τους! Νοστιμίζει με κάθε λογής μανιτάρια, ενώ τα μυρωδικά απογειώνουν τη γεύση της. Το ταχίνι λειτουργεί σαν άλλο αβγολέμονο και δένει εξαιρετικά τη σούπα. Ιδανική και για κρεατοφάγους που απλά απεχθάνονται τη γεύση των εντοσθίων.