OliveMagazine

Η αρχισυντάκτρια του www.protothema.gr Ματίνα Ηρειώτου “τό ‘χει” με τη μαγειρική και μοιράζεται μαζί μας αγαπημένες συνταγές της οικογένειάς της. Αυτή τη φορά μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε παραδοσιακή μαγειρίτσα από το Μουζάκι Καρδίτσας.

Κι όμως έχουν και οι vegans τη μαγειρίτσα τους! Νοστιμίζει με κάθε λογής μανιτάρια, ενώ τα μυρωδικά απογειώνουν τη γεύση της. Το ταχίνι λειτουργεί σαν άλλο αβγολέμονο και δένει εξαιρετικά τη σούπα. Ιδανική και για κρεατοφάγους που απλά απεχθάνονται τη γεύση των εντοσθίων.

Από το αναστάσιμο τραπέζι δε λείπει η παραδοσιακή μαγειρίτσα. Τη φτιάχνουμε με αβγολέμονο που θα δέσουμε με Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ για να πετύχουμε τέλεια, βελούδινη υφή.

Είναι πολλοί που δεν τρώνε κρέας και εντόσθια, αλλά και κάποιοι που απλά αναζητούν μια εναλλαγή της κλασικής μαγειρίτσας, πιο ελαφριά και εξίσου νόστιμη. Για όλους αυτούς, λοιπόν, η “μαγειρίτσα” που σας προτείνουμε δεν έχει εντόσθια αλλά ούτε και αβγά. Είναι απλώς ένα ελαφρύ πιάτο που αγαπούν ακόμα και οι...

Τα χορταρικά της συμβολίζουν τα πικρά χόρτα που έτρωγαν οι σκλαβωμένοι από τους Αιγυπτίους Εβραίοι, αλλά στη δική μας παράδοση η μαγειρίτσα είναι μια γέφυρα ανάμεσα στην απόλυτη αποχή από το κρέας της Σαρακοστής και τη χαρά του οβελία!