Ένα πειραγμένο ριζότο - μαγειρίτσα, που μπορούμε να το κάνουμε και με τη μαγειρίτσα που περίσσεψε.
Ένα πειραγμένο ριζότο - μαγειρίτσα, που μπορούμε να το κάνουμε και με τη μαγειρίτσα που περίσσεψε.
Σε διάφορα μέρη της Ελλάδας αλλά κυρίως στην Πελοπόννησο η μαγειρίτσα της Ανάστασης είναι κόκκινη με διάφορα χόρτα και μυρωδικά.
Η μαγειρίτσα στη χορτοφαγική εκδοχή της είναι εξίσου νόστιμη με την παραδοσιακή σε βαθμό που μάλλον θα θέλετε να την καθιερώσετε στο τραπέζι και άλλες μέρες του χρόνου.
Η μαγειρίτσα αβγολέμονο είναι ίσως το πιο αγαπητό πασχαλινό φαγητό. Ιδιαίτερα όταν είναι μαγειρεμένη με μπόλικο άνηθο είναι κάτι μεταξύ σουπίτσας με ελαφρό φρικασέ.
Αυτή η πατροπαράδοτη συνταγή συνηθίζεται στα χωριά του Καρπενησίου όπου το κατσικάκι έχει σημαντική θέση στο πασχαλινό τραπέζι.
Αν θέλετε φέτος να δοκιμάσετε τη μαγειρίτσα σε μια λίγο διαφορετική εκδοχή, φτιάξτε αυτήν και θα μάς θυμηθείτε.
Κι όμως έχουν και οι vegans τη μαγειρίτσα τους! Νοστιμίζει με κάθε λογής μανιτάρια, ενώ τα μυρωδικά απογειώνουν τη γεύση της. Το ταχίνι λειτουργεί σαν άλλο αβγολέμονο και δένει εξαιρετικά τη σούπα. Ιδανική και για κρεατοφάγους που απλά απεχθάνονται τη γεύση των εντοσθίων.
Λείπει η μαγειρίτσα από το πασχαλινό τραπέζι; Ποτέ! Αυτή η καρπενησιώτικη εκδοχή με μαγγίπες (ποικιλία κρεαμμυδιών της Ευρυτανίας) θα σας ενθουσιάσει!
Ακόμη κι αυτοί που δεν αγαπούν τη μαγειρίτσα -ούτε σαν σούπα ούτε σαν φαγάκι- στην πίτα δεν θα έχουν και πολλές αντιρρήσεις.
Από το αναστάσιμο τραπέζι δε λείπει η παραδοσιακή μαγειρίτσα. Τη φτιάχνουμε με αβγολέμονο που θα δέσουμε με Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ για να πετύχουμε τέλεια, βελούδινη υφή.