OliveMagazine

Οι μελιτζάνες της εποχής ψήνονται στον φούρνο και γίνονται η βάση σε μια πρωτότυπη γευστική σαλάτα με γλιστρίδα και απάκι κοτόπουλου. Το τσαφαλούτι ταιριάζει πολύ γευστικά με τη μελιτζάνα και δίνει μια νότα δροσιάς.

Δεν είναι μπριάμ, δεν είναι το γαλλικό ρατατούιγ. Έχει λαχανικά, γίνεται πανεύκολα και έχει καταγωγή από την Ισπανία, συγκεκριμένα από την καταλανική κουζίνα: αναφερόμαστε στην escalivada.

Ένα κλασικό καλοκαιρινό πιάτο που γίνεται μέρος της μνήμης μας και καθώς μεγαλώνουμε το εκτιμάμε ακόμη περισσότερο. Νόστιμος μεζές που στέκεται και ως κυρίως πιάτο.

Μήπως όμως φταίει το μαγείρεμα που κάποιοι δεν αγαπούν αυτό το ιδιαίτερο και νόστιμο λαχανικό; Συγκεντρώσαμε χρήσιμες συμβουλές για το πώς να τις μαγειρέψετε σωστά, ώστε να απελευθερώσουν τα αρώματά τους και να αναδείξουν το φαγητό σας.

Οι μελιτζάνες της εποχής μαγειρεύονται αργά στην κατσαρόλα με πιπεριές μέχρι να μελώσουν, αρωματίζονται με φύλλα φρέσκου βασιλικού και συνοδεύονται με γιαούρτι και ρύζι basmati. Ένα απλό και νόστιμο πιάτο, ιδανικό για τα καλοκαιρινά γεύματα στην εξοχή και στην πόλη.

Το κρέας ταιριάζει τέλεια με τις μελιτζάνες. Και αν το συνοδεύσετε και με σος ταχίνι, τότε το αποτέλεσμα θα είναι πολύ γευστικότατο αλλά και υγιεινό. Μια συνταγή από τον MasterChef Λάμπρο Βακιάρο.

Αυτός ο μουσακάς είναι αλλιώτικος, αφού φτιάχνεται από φιλέτο κοτόπουλο. Σε αυτήν την εκδοχή το κασέρι και η ντομάτα αναμειγνύονται με τον πιο αρμονικό τρόπο, δημιουργώντας παράλληλα μια πιο ελαφριά πρόταση.

Οι μελιτζάνες εδώ συνδυάζονται με καβουρδισμένο πελτέ και σάλτσα ντομάτας και γίνονται ιδανική πρόταση για συνοδευτικό. Ένα διαφορετικό μεζεδάκι, που μπορεί να συμπληρώσει τέλεια ένα γεύμα.

Απόρρητο Απόρρητο