OliveMagazine

Τα ζυμαρικά φούρνου είναι από τις αγαπημένες επιλογές όσων είναι λάτρεις του είδους. Ένα δεκάλεπτο στο φούρνο είναι αρκετό για να αποκτήσουν μια ελαφρώς τραγανή κρούστα ενώ η απαλή μπεσαμέλ που τα αγκαλιάζει συμπληρώνει τον πληθωρικό χαρακτήρα της συνταγής.

Τα καλοκαιρινά γεμιστά δεν μαγειρεύονται μόνο με πιπεριές, κολοκύθια και ντομάτες. Οι μελιτζάνες με μια ωραία γέμιση από σάλτσα κιμά ψήνονται στο φούρνο, πασπαλίζονται με τριμμένη γραβιέρα και κάνουν ένα υπέροχο πιάτο.

Η ψητή μελιτζάνα -ιδιαίτερα όταν ψηθεί σε φωτιά από ξύλα- βγάζει το άρωμα του καπνιστού, που αρέσει πολύ σε όλους. Μπορούμε να τη συμπεριλάβουμε σε μια σαλάτα ντομάτας αρωματισμένη με θυμάρι, εκλεκτό ελαιόλαδο και -προσοχή- με λεμόνι αντί για ξίδι.