OliveMagazine

Σε αυτή την παραδοσιακή συνταγή της Συρίας όλα τα λαχανικά τηγανίζονται. Εσείς, για να τα κάνετε ελαφρύτερα, μπορείτε να τα αλείψετε με λαδάκι και να τα ψήσετε στο φούρνο.

Εναλλακτικός μουσακάς, με πουρέ μελιτζάνας και γιαούρτι αντί για μπεσαμέλ. Σερβίρετε σε ποτήρι και προσφέρετε ως πρώτο πιάτο σε κυριακάτικα και γιορτινά τραπέζια.

Μια ακόμα νόστιμη εκδοχή του αγαπημένου μουσακά, στη οποία αντικαθιστούμε τις μελιτζάνες με αγκινάρες και την κλασική μπεσαμέλ με γιαούρτι. Για τη βασική σάλτσα κιμά, δείτε εδώ.