OliveMagazine

Ένα από τα φαγητά που το ελληνικό τραπέζι αγαπά πολύ. Θεωρείται ως ένα από τα τυπικά καλοκαιρινά φαγητά ωστόσο, τον φτιάχνουμε όποτε θέλουμε και όπως αγαπάμε.

Σε αυτή την παραδοσιακή συνταγή της Συρίας όλα τα λαχανικά τηγανίζονται. Εσείς, για να τα κάνετε ελαφρύτερα, μπορείτε να τα αλείψετε με λαδάκι και να τα ψήσετε στο φούρνο.

Εναλλακτικός μουσακάς, με πουρέ μελιτζάνας και γιαούρτι αντί για μπεσαμέλ. Σερβίρετε σε ποτήρι και προσφέρετε ως πρώτο πιάτο σε κυριακάτικα και γιορτινά τραπέζια.