OliveMagazine

Είναι το άρωμα από πορτοκάλι, το καβουρντισμένο σουσάμι με το καρύδι και το αμύγδαλο ή το αέρινο, χειροποίητο φύλλο; Οι σαμουσάδες είναι η βυζαντινή εκδοχή του μπακλαβά. Αυτοκρατορικοί και με τη βούλα!

Μια ξενάγηση στην Ανατολία, στην πόλη όπου ο µπακλαβάς αποτελεί περιουσιακό στοιχείο και η τοπική γαστρονοµία ανθεί.

Τον μεγαλύτερο μπακλαβά του κόσμου έφτιαξαν Τούρκοι ζαχαροπλάστες στην Άγκυρα, κατακτώντας μία θέση στο βιβλίο με τα Ρεκόρ Γκίνες και, φυσικά, ενθουσιάζοντας όσους τυχερούς βρέθηκαν στο φεστιβάλ γαστρονομίας της πόλης και είχαν την τύχη να τον δοκιμάσουν.

Απόρρητο Απόρρητο