OliveMagazine

Μπορεί να είναι αρκετά χρονοβόρα συνταγή αλλά τα ντολμαδάκια γιαλαντζί είναι από τα φαγητά που όση ποσότητα και να φτιάξετε εξαφανίζονται από την κατσαρόλα ώσπου να πεις... γιαούρτι.

Μία εναλλακτική και πολύ πιο εύκολη συνταγή για τα αγαπημένα όλων ντολμαδάκια, από την Λίτσα Σταμπολίτη, η οποία εντυπωσίασε τους κριτές και έτσι αποτέλεσε μία από τις τρεις συνταγές που διακρίθηκαν στην κατηγορία Υγιεινές συνταγές για παιδιά, του μεγάλου διαγωνισμού μαγειρικής Cook...Eat...Love...Share & Win.

Το πλιγούρι αντικαθιστά επάξια το ρύζι τόσο στα γεμιστά όσο και στα αγαπημένα μας ντολμαδάκια, στην “πλούσια” εκδοχή τους με κιμά. Συνοδεύετε ιδανικά με αρωματική σάλτσα γιαουρτιού.

Το κυριότερο χαρακτηριστικό σε αυτά τα ντολμαδάκια είναι το μέγεθός τους. Μικρά σε μέγεθος αφού το κάθε αμπελόφυλλο κόβεται στα 2 ή τα 3 και μετά γεμίζεται, ενώ στη γέμιση τους έχουν πάντα κιμά. Αν θέλετε να δοκιμάσετε κι άλλες κασιώτικες σπεσιαλιτέ, φτιάξτε επίσης αυτές τις νόστιμες -->

Τα αρωματικά αυτά ντολμαδάκια έχουν ένα πολύ ιδιαίτερο συνοδό, ένα ξεχωριστό τζατζίκι με γλυκοκολοκύθα που του δίνει γεύση και χρώμα. Αν παραλείψετε το τζατζίκι έχετε ένα νόστιμο μεζεδάκι και για τη νηστεία.

Απόρρητο Απόρρητο