OliveMagazine

Οι μελιτζάνες ταιριάζουν πολύ με τα ζυμαρικά, δίνοντας πολύ γευστικά πιάτα. Σε αυτή τη συνταγή η μελιτζάνα γίνεται ψητή στον φούρνο, αν και μπορείτε να την κάνετε και τηγανητή.

Τα ζυμαρικά φούρνου δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο. Αυτές ταλιατέλες au gratin ταιριάζουν το ίδιο καλά σε ένα κυριακάτικο και ένα γιορτινό τραπέζι, ενθουσιάζοντας τους καλεσμένους σας με τη νόστιμη γεύση τους.

Το περίφημο καλοκαιρινό χορταράκι -αντράκλα ή γλιστρίδα- γίνεται βάση για την απόλυτα καλοκαιρινή σαλάτα. Συνοδεύεται με ντοματάκια και τηγανητό ανθότυρο και περιχύνεται με ελαφρύ dressing.

Παραδοσιακό έδεσμα της Σαντορίνης για μεζέ ή πρώτο πιάτο. Γίνεται με μικρά, άνυδρα ντοματάκια που αφθονούν στο νησί, πάντα ψιλοκομμένα και ποτέ τριμμένα, ανακατεμένα με μπόλικα κρεμμύδια και μυρωδικά.

Το σφουγγάτο δεν είναι άλλο από μία ομελέτα, που σε αυτή τη συνταγή θα ψήσετε στον φούρνο. Τα αρωματικά και η φέτα θα την κάνουν ακόμη πιο γευστική κι αν δεν έχετε όρεξη για ψητά ντοματάκια, μπορείτε να τη συνοδεύσετε και με μια χωριάτικη σαλάτα ή...

Οι ντοµατοκεφτέδες ή αλλιώς ψευτοκεφτέδες, είναι οι παραδοσιακοί κεφτέδες της Σαντορίνης που γίνονται µε τα µικρά, σφιχτά και ώριµα, άνυδρα ντοµατάκια του νησιού µαζί µε µπόλικα αρωµατικά. Θα τους σερβίρετε για ορεκτικό ή πρώτο πιάτο, χλιαρούς ή ζεστούς, γαρνιρισµένους µε καππαρόφυλλα.

Οι κροκέτες μπακαλιάρου είναι ένας εξαιρετικός μεζές για το ούζο και το τσίπουρο, ενώ το ντοματένιο κουρκούτι θα του δώσει χρώμα και ξεχωριστή γεύση. Δείτε πώς να ξαρμυρίσετε τον υγράλατο μπακαλιάρο ΕΔΩ.