Ο θρεπτικός ξινόχοντρος μαγειρεμένος με ντομάτα, πατάτες και μελιτζάνες κάνει ένα πιάτο απλό αλλά μοναδικής νοστιμιάς.
Ο θρεπτικός ξινόχοντρος μαγειρεμένος με ντομάτα, πατάτες και μελιτζάνες κάνει ένα πιάτο απλό αλλά μοναδικής νοστιμιάς.
Εδώ παντρεύουμε μια ανατολίτικη σαλάτα με μια κρητική πρώτη ύλη, η οποία ουσιαστικά είναι μια πρώιμη μορφή ζυμαρικού, δημιουργώντας ένα πιάτο γεμάτο γευστικές εντάσεις προς πολλές κατευθύνσεις, ιδανικό να αντέξει μια κρητική ρακή.
Οι λαχανοντολμάδες στην πιο... περιποιημένη εκδοχή τους.
Ένα νόστιμο πιάτο με ξινόχοντρο που θυμίζει λίγο πρασόρυζο, αλλά και ένας διαφορετικός τρόπος για να αξιοποιήσετε τα βρασμένα ρεβίθια που σας έχουν περισσέψει.
Το συμπεθεριό στην Κρήτη χαρακτηρίζει ένα φαγητό του οποίου τα υλικά δεν είχαν καμία σχέση μεταξύ τους μέχρι να «συμπεθεριάσουν» στο τσουκάλι. Η κάθε περιοχή της Κρήτης έχει και το δικό της συμπεθεριό που συνήθως περιλαμβάνει κάποιο «πάντρεμα» διαφόρων λαχανικών μεταξύ τους ή με χοχλιούς ή ακόμα...
Τα όψιμα λαχανικά του Σεπτέμβρη είναι ακόμη πιο νόστιμα και από τα καλοκαιρινά. Όλα τα υλικά του μπριάμ, μπορούν να μαγειρευτούν σε μια κατσαρόλα, σε ένα νόστιμο τουρλού που ταιριάζει με φέτα και βούτες από φρέσκο ψωμί, χωρίς να χρειαστεί να ανάψετε το φούρνο.
Καθαρόαιμη κρητική συνταγή. Εξαιρετικά νόστιμη και αρωματική. Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε το φαγητό και με ξινόχοντρο, τον χοντρό κρητικό τραχανά.