OliveMagazine

Εδώ παντρεύουμε μια ανατολίτικη σαλάτα με μια κρητική πρώτη ύλη, η οποία ουσιαστικά είναι μια πρώιμη μορφή ζυμαρικού, δημιουργώντας ένα πιάτο γεμάτο γευστικές εντάσεις προς πολλές κατευθύνσεις, ιδανικό να αντέξει μια κρητική ρακή.

Το συμπεθεριό στην Κρήτη χαρακτηρίζει ένα φαγητό του οποίου τα υλικά δεν είχαν καμία σχέση μεταξύ τους μέχρι να «συμπεθεριάσουν» στο τσουκάλι. Η κάθε περιοχή της Κρήτης έχει και το δικό της συμπεθεριό που συνήθως περιλαμβάνει κάποιο «πάντρεμα» διαφόρων λαχανικών μεταξύ τους ή με χοχλιούς ή ακόμα...

Τα όψιμα λαχανικά του Σεπτέμβρη είναι ακόμη πιο νόστιμα και από τα καλοκαιρινά. Όλα τα υλικά του μπριάμ, μπορούν να μαγειρευτούν σε μια κατσαρόλα, σε ένα νόστιμο τουρλού που ταιριάζει με φέτα και βούτες από φρέσκο ψωμί, χωρίς να χρειαστεί να ανάψετε το φούρνο.