OliveMagazine

Το ούζο είναι ποτό της παρέας και θέλει και αυτό παρέα του νόστιμους και κυρίως θαλασσινούς μεζέδες. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο για την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας;

Αυτά τα ορεκτικά σερβίρονται με μικρούς ντάκους, φρυγανισμένες ή καψαλισμένες φέτες ψωμιού, πίτες για σουβλάκια κομμένες τριγωνικά και ψημένες, μικρές αραβικές πίτες, παξιμάδια με ή χωρίς γλυκάνισο κ.λπ.

Μια περιήγηση στη βυζαντινή κουζίνα της Θεσσαλονίκης μέσα από τη θαυμαστή έρευνα του Δρ. Παναγιώτη Καμπάνη, αρχαιολόγου-ιστορικού στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.

Οι χάχλες είναι μια μορφή τραχανά σχηματισμένου σαν καλαθάκι. Τις σερβίρουμε με ντομάτα και τριμμένη φέτα δίπλα σε μαριναρισμένο λαβράκι και έχουμε τους τέλειους ουζομεζέδες.

Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού Τούμπας τιμούν το τσίπουρο, με μία παραδοσιακή γιορτή με άφθονη τσιπουροποσία, μεζέδες, νταούλια και ζουρνάδες.

Απόρρητο Απόρρητο