OliveMagazine

Να φτιάξουμε μια πίτα; Ο Μάστερ Σεφ Λάμπρος Βακιάρος δίνει τη συνταγή για μια εύκολη κοτόπιτα με λαχανικά. Νόστιμο ορεκτικό στο τραπέζι, αλλά κι ελαφρύ γεύμα για τη δουλειά ή το σχολείο.

Σε μία ανοιχτή εκδοχή, η quesadilla, η πίτα δηλαδή με τυρί όπως παραδοσιακά προσφέρεται στο Μεξικό, συνδυάζεται με σύκα, μαρμελάδα και την αυθεντική βουτυρένια γεύση της κρητικής γραβιέρας.

Το Ropa Vieja είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό πιάτο της κουβανέζικης κουζίνας. Μοσχαρίσιο ψιλοκομμένο κρέας με πολύχρωμες πιπεριές, ντομάτα και αρκετά μπαχαρικά. Όλα κομμένα σε λωρίδες που μοιάζουν με πολύχρωμα «κουρέλια». Πολύ κοντά και στις δικές μας μεσογειακές γεύσεις, αξίζει να το δοκιμάσετε!

Η δημιουργία στην κουζίνα δεν σταματάει ποτέ. Ένα απλό φιλέτο κοτόπουλο κόβεται σε μπουκίτσες και ψήνεται στο τηγάνι με πράσινες και κόκκινες πιπεριές τσίλι, μπούκοβο και κύμινο. Μια συνταγή του σεφ Γιώργου Δημητρακόπουλου από την κουζίνα της Κίνας.

Μια τάρτα με άρωμα ελληνικό. Οι πιπεριές Φλωρίνης μαζί με τη φέτα και τη γραβιέρα κάνουν τη διαφορά σε αυτή τη λαχταριστή τάρτα που προτείνει ο σεφ Λάμπρος Βακιάρος.

Ο φούρνος θα γεμίσει, το σπίτι θα μυρίσει. Τα κλασικά και αγαπημένα γεμιστά της μαμάς με το κουκουνάρι και τη σταφίδα. Τρώγονται από το ταψί, τρώγονται την επόμενη, τρώγονται και κρύα. Γιατί γεμιστά σαν της μαμάς δεν υπάρχουν!

Οι γίγαντες στον φούρνο μαζί με τα λουκάνικα γίνονται λουκούμι! Σε αυτή τη συνταγή τους συνοδεύουν και οι πιπεριές Φλωρίνης που κάνουν το φαγητό μας ακόμη πιο πικάντικο και με γλυκιά γεύση.

Μία πλούσια και θρεπτική σαλάτα, που μπορεί να σταθεί και ως γεύμα. Η βινεγκρέτ σόγιας συνδυαστικά και με τα κάσιους απογειώνουν τη γεύση της σαλάτας.

Απόρρητο Απόρρητο