OliveMagazine

Ο nomad chef Ανδρέας Λαγός υποδέχεται στην κουζίνα του Κωτσόβολου τον βραβευμένο chef Γιάννη Παρίκο και ετοιμάζουν ένα κατακόκκινο ριζότο με παντζάρια, μους κατσικίσιου τυριού και φουντούκια, με τη βοήθεια της Grundig.

Τα αρωματικά βασιλομανίταρα είναι ιδανικά γι’ αυτό το πολύ εύγευστο και απλό ριζότο. Ο βαθμός δυσκολίας αφορά στις «φωλιές» παρμεζάνας που κάνουν το σερβίρισμα εντυπωσιακό.

Ίσως η πιο κλασική συνταγή για ριζότο, που γίνεται με λίγα υλικά και σε σύντομο χρόνο. Παρά την απλότητα του, είναι τόσο γευστικό ώστε θα μπορούσε να σερβιριστεί ακόμη και σε ένα γιορτινό τραπέζι με φίλους.

Ένα ριζότο με θαλασσινή γεύση. Ένα από τα μυστικά της επιτυχίας του είναι η επιλογή του κατάλληλου σκεύους ή αλλιώς μια σχετικά ρηχή κατσαρόλα, το μέγεθος της οποίας εξαρτάται από την ποσότητα του ρυζιού, το οποίο για να μαγειρευτεί ομοιόμορφα θα πρέπει να έχει χώρο να απλωθεί...