Ετοιμάζουμε δύο πολύ νόστιμους μεζέδες με θαλασσινά για να συνοδεύσουμε το ούζο μας.
Ετοιμάζουμε δύο πολύ νόστιμους μεζέδες με θαλασσινά για να συνοδεύσουμε το ούζο μας.
Θαλασσινά πιτάκια που θα φτιάξετε πολύ γρήγορα, με σαρδέλες του κουτιού. Συνοδεύονται εξαιρετικά από λευκό κρασί και τσίπουρο.
Γεμάτες Ω3 και οικονομικές, οι σαρδέλες μπορούν να γίνουν νοστιμότατες στο φούρνο ακόμη κι αν δεν ανάψετε τα κάρβουνα στο μπάρμπεκιου.
Εκτός από πλακί, η παρεξηγημένη σαρδέλα ψήνεται απλά μόνο µε ντοµάτα στον φούρνο που της δίνει όχι µόνο γεύση, αλλά και εξισορροπεί τη λιπαρότητά της.
Από τα πιο γνωστά καλοκαιρινά φαγητά που αντιπροσωπεύει τα εκλεκτά φημισμένα προϊόντα της Μυτιλήνης, τη σαρδέλα, το ούζο και το ελαιόλαδο.
Ελκυστικό πιάτο για πιστούς λάτρες της σαρδέλας. Μια ασυνήθιστη συνταγή εμπνευσμένη από την φίλη μου την Θάλεια.
Μια εύκολη και γρήγορη παραλλαγή του τρόπου με τον οποίο γίνεται η παραδοσιακή παστή σαρδέλα, γι’ αυτούς που δεν μπορούν να περιμένουν.
Η μεγάλη διατροφική της αξία και η περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα θα κάνουν αυτό το πιάτο αγαπημένη συνήθεια και όσων έχουν χοληστερίνη.
Αν δεν βρείτε γόπες θα το κάνετε με σαβρίδια, κολιούς, μεγάλη σαρδέλα και όλα τα ολόφρεσκα μικρόψαρα του καλοκαιριού, που τα λέμε ταπεινά, αλλά είναι γεμάτα Ω3, φρεσκάδα και ιώδιο.