OliveMagazine

Και ποιος δεν λατρεύει τον γλυκό αυτό πειρασμό; Ωστόσο, ακριβώς λόγω της παγκόσμιας αυτής λατρείας, η σοκολάτα είναι το λιγότερο βιώσιμο τρόφιμο για τον πλανήτη.

Ο Pierre Hermé είναι διάσημος Γάλλος chef patissier (ζαχαροπλάστης) και έχει χαρακτηρίσει αυτό το σοκολατένιο κέικ ως το καλύτερο του κόσμου.

Κι όμως, αυτό που βλέπετε είναι ζεστό ρόφημα σοκολάτας, χάρη στο πράσινο τσάι μάτσα, που εκτός από το χρώμα δίνει και την απόλυτη γευστική ισορροπία στη λευκή σοκολάτα. Αν προσθέσουμε και καψαλισμένα μαρσμέλοους θα έχουμε ένα παιχνιδιάρικο και ινσταγκραμικό- ρόφημα.

Όλοι λατρεύουμε τα μαλακά μπισκότα με βανίλια και σοκολάτα. Καμιά φορά για να τους δώσουμε άλλη γεύση προσθέτουμε λευκή σοκολάτα, μαύρη σοκολάτα, καρύδια, φυστίκια, αμύγδαλα, πεκάν, σταφίδες και άλλους καρπούς. Κι αν σας λέγαμε να φτιάξετε τα αγαπημένα σας cookies με μπέικον;

Ένα διαφορετικό τσιζκέικ που θυμίζει στη γεύση τον ινώδη χαλβά του μπακάλη με το κακάο. Και ποιος μπορεί να αντισταθεί στη γεύση του χαλβά του μπακάλη με το κακάο;

Το καλλιεργημένο κακάο έχει αρχίσει να χάνει έδαφος, καθώς ο πλανήτης θερμαίνεται κάτι που θα επιφέρει περίπου 10% λιγότερη καλλιεργήσιμη έκταση κακάο στο Περού.

Αν έχετε όρεξη για ένα εύκολο γλυκάκι, που θα ετοιμάσετε στο πι και φι, χωρίς πολλά υλικά και χωρίς έξτρα προσθήκη ζάχαρης, τότε σας έχουμε τη συνταγή για μια μους σοκολάτας.

Απόρρητο Απόρρητο