OliveMagazine

Τα σουγάνια είναι παραδοσιακό φαγητό που φτιάχνουν στη Μυτιλήνη σε μεγάλες γιορτές. Είναι ντολμάδες από φύλλα κρεμμυδιού που τους γεμίζουν με ένα μίγμα από μοσχαρίσιο κιμά, ρύζι και μπαχαρικά. Είναι επίσης ένα πολύ ιδιαίτερο πιάτο για το κυριακάτικο τραπέζι σας.

Τα γεμιστά μας αρέσουν πολύ, είτε πρόκειται για τα κλασικά κολοκυθάκια ή τα κρεμμύδια (σουγάνια) είτε για μια πιο ξεχωριστή συνταγή με γεμιστά φύλλα πράσου. Ταιριάζουν πολύ και σε ένα γιορτινό τραπέζι.