OliveMagazine

Το μαγείρεμα του σολωμού θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Ο ιδανικότερος τρόπος για να πετύχετε άψογο αποτέλεσμα είναι η τεχνική sous vide για μαγείρεμα σε κενό αέρος και o φούρνος ατμού της Electrolux EOB9956XAX.

Η σούπα με αβγολέμονο είναι κλασική και αγαπημένη επιλογή, όταν όμως στο αβγολέμονο μπαίνει ταραμάς και το προσθέτουμε σε μία σούπα με ρεβίθια το αποτέλεσμα είναι απλά απολαυστικό. Αυτή η σούπα διεκδικεί επάξια μία θέση στα καλύτερα χειμωνιάτικα πιάτα.

Ο ταραμάς είναι μια ωραία ιδέα αν θέλετε να δώσετε στις σάλτσες σας θαλασσινό «αέρα». Λόγω του ότι είναι ιδιαίτερα αλμυρός, δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε αλάτι.

Ο στύφνος είναι καλοκαιρινό χόρτο με ελαφρώς πικρούτσικη γεύση. Θα τον συνδυάσουμε με ένα επίσης καλοκαιρινό χορταρικό, τα βλίτα και θα... σερβίρουμε τη σαλάτα μας με δροσερή σάλτσα ντομάτας και ωραία ταραμοσαλάτα.

Απόρρητο Απόρρητο