Θαλασσινός μεζές για την Καθαρά Δευτέρα και γενικά την περίοδο της νηστείας, που κάνει καλή παρέα σε ούζο, τσίπουρο και λευκό κρασί.
Θαλασσινός μεζές για την Καθαρά Δευτέρα και γενικά την περίοδο της νηστείας, που κάνει καλή παρέα σε ούζο, τσίπουρο και λευκό κρασί.
Τα τουρσιά είναι η ιδανική επιλογή ορεκτικού για τη νηστεία αλλά και εξαιρετικός μεζές.
Ο καλύτερος τρόπος συντήρησης για τα λαχανικά είναι να τα φτιάξετε τουρσί. Εξαιρετικός μεζές!
Δοκιμάστε ένα κοτόπουλο με λάχανο τουρσί και... ξανθιώτικο χαρακτήρα!
Το μυστικό είναι το ομοιόμορφο κόψιμο των λαχανικών για να μπορέσουν να τραβήξουν την άλμη. Χρησιμοποιήστε ό,τι λαχανικά σας αρέσουν. Αν βάλετε κύβους μελιτζάνας, δώστε τους πρώτα μία βράση για να μαλακώσουν.
Δροσερή σαλάτα που συνοδεύει υπέροχα ψάρια, ψητό κοτόπουλο ή κρεατικά.
Ένα γιορτινό πιάτο με χοιρινό μπούτι που πάντα κλέβει τις εντυπώσεις!
Μια νεότερη συνταγή του φίλου μου Αλέξανδρου Λαζαρίδη από τα Αμαριώτικα Όρη, βασισμένη πάνω στα παραδοσιακά κρητικά τουρσιά. Σερβίρεται κυρίως ως μεζές για τσικουδιά.
Κι όμως, η φλούδα από το καρπούζι εκτός από γλυκό κουταλιού γίνεται και τουρσί. Ταιριάζει μάλιστα με παχιά κρέατα και αλλαντικά.
Τώρα που οι αγκινάρες είναι στα καλύτερά τους τις κάνουμε τουρσί και τις κρατάμε σε βαζάκια για να τις απολαύσουμε με ένα ποτηράκι ούζο και λοιπά "μεζεκλίκια".