OliveMagazine

Κάτι περισσότερο από comfort food, ο ζεστός γαλατένιος τραχανάς θα μας γεμίσει νοσταλγία, θα μας ζεστάνει και θα μας υπενθυμίσει ότι το φαγητό μπορεί να μας χαλαρώσει και να μας κάνει να νιώσουμε πάλι παιδιά!

Το πιο μαμαδίστικο φαγητό μαγειρεύεται στη Θεσσαλονίκη με τον περίφημο γλυκό τραχανά από τη Χαλκιδική. Ντοματένιος ή λεμονάτος, ο τραχανάς με κοτόπουλο δεν πρέπει να λείπει από το καθημερινό τραπέζι.

Ο τραχανάς είναι η γευστική επιτομή του ελληνικού χειμώνα. Το αγαπημένο χειροποίητο ζυμαρικό πλέον δεν μαγειρεύεται μόνο ως σούπα αλλά με διάφορους εξαιρετικά νόστιμους συνδυασμούς, όπως αυτή η εκδοχή με την πάπρικα και τα μανιτάρια!

Μια νόστιμη εναλλακτική μαγειρέματος του Ξινού Τραχανά Βλάχα σε μια εκδοχή όπου το πικάντικο στοιχείο εξισορροπείται τέλεια με τα καραμελωμένα κρεμμύδια.

Η απόδειξη ότι τα πιο απλά πιάτα μπορούν να είναι βαθιά νόστιμα χωρίς να χρειάζεται να περάσετε ώρες στην κουζίνα. Ο Τραχανάς Βλάχα Σταρένιος συνδυάζεται με λαχανικά και ντομάτα και κάνει ένα χορταστικό πιάτο που θα ετοιμάσετε στο πι και φι.

Στην κατηγορία των super-foods, ο τραχανάς είναι μια πλήρης τροφή που ετοιμάζεται σε χρόνο μηδέν και δεν κοστίζει! Τίποτα ωραιότερο και πιο παρηγορητικό για το τέλος μιας δύσκολης μέρας.

Ο τραχανάς αλλιώς... Ένα πιάτο κόσμημα τόσο για το καθημερινό όσο και για το γιορτινό τραπέζι σας που διαθέτει άρωμα ελληνικής παράδοσης και αέρα ευρωπαϊκό...

Απόρρητο Απόρρητο