OliveMagazine

Το πιο μαμαδίστικο φαγητό μαγειρεύεται στη Θεσσαλονίκη με τον περίφημο γλυκό τραχανά από τη Χαλκιδική. Ντοματένιος ή λεμονάτος, ο τραχανάς με κοτόπουλο δεν πρέπει να λείπει από το καθημερινό τραπέζι.

Ο τραχανάς είναι η γευστική επιτομή του ελληνικού χειμώνα. Το αγαπημένο χειροποίητο ζυμαρικό πλέον δεν μαγειρεύεται μόνο ως σούπα αλλά με διάφορους εξαιρετικά νόστιμους συνδυασμούς, όπως αυτή η εκδοχή με την πάπρικα και τα μανιτάρια!

Μια νόστιμη εναλλακτική μαγειρέματος του Ξινού Τραχανά Βλάχα σε μια εκδοχή όπου το πικάντικο στοιχείο εξισορροπείται τέλεια με τα καραμελωμένα κρεμμύδια.

Η απόδειξη ότι τα πιο απλά πιάτα μπορούν να είναι βαθιά νόστιμα χωρίς να χρειάζεται να περάσετε ώρες στην κουζίνα. Ο Τραχανάς Βλάχα Σταρένιος συνδυάζεται με λαχανικά και ντομάτα και κάνει ένα χορταστικό πιάτο που θα ετοιμάσετε στο πι και φι.

Στην κατηγορία των super-foods, ο τραχανάς είναι μια πλήρης τροφή που ετοιμάζεται σε χρόνο μηδέν και δεν κοστίζει! Τίποτα ωραιότερο και πιο παρηγορητικό για το τέλος μιας δύσκολης μέρας.

Ο τραχανάς αλλιώς... Ένα πιάτο κόσμημα τόσο για το καθημερινό όσο και για το γιορτινό τραπέζι σας που διαθέτει άρωμα ελληνικής παράδοσης και αέρα ευρωπαϊκό...

Απόρρητο Απόρρητο