OliveMagazine

Ο Νουσρέτ Γκοκτσέ, ή αλλιώς Salt Bae πρόσφατα ήρθε αντιμέτωπος με μια διαμαρτυρία εργαζομένων έξω από το νέο εστιατόριό του στο Union Square στη Νέα Υόρκη.

Σκληρά και ημίσκληρα ελληνικά τυριά από τυροκομεία με ενδιαφέρουσα πορεία, γεύσεις και αρώματα ξεχωριστά, συνθέτουν τα ιδανικά πλατό για τα φιλικά καλέσματα, γιορτινά και καθημερινά.

Με τη βουτυράτη γεύση τους, ελαφρώς ξινούτσικα και πασπαλισμένα με αλάτι ανοίγουν την όρεξη και ταιριάζουν τέλεια με τις φρέσκιες σαλάτες αλλά και με τα κρεατικά.

Τα πιο αστεία και πρωτότυπα ονόματα έχει δώσει στα τυριά της μία αλυσίδα supermarket στις ΗΠΑ, κάνοντας μιξάρισμα των συστατικών και των ονομάτων τους με γνωστά τραγούδια από τη δεκαετία του '80.

Η Τυρινή εβδομάδα ξεκίνησε και μέχρι το αποκορύφωμά της την Τυρινή Κυριακή το ρίχνουμε στα ελληνικά τυριά! Άλλωστε, έχουμε κι εμείς μεγάλη παράδοση στο... άθλημα της τυροκόμησης.

Τι παράξενο πράγμα, ενώ πετάμε όλα τα τρόφιμα όταν μουχλιάσουν, το τυρί σε πολλές περιπτώσεις το βάζουμε επί τούτου να μουχλιάσει, μια και από ό,τι φαίνεται αποκτά μια λίαν ευχάριστη γεύση αλλά και ένα σπουδαίο άρωμα.