OliveMagazine

Το αξιοπερίεργο με το Jackfruit είναι ότι ωμό θυμίζει σε γεύση κάτι ανάμεσα σε αχλάδι και ανανά, ενώ όταν μαγειρευτεί αποκτά μια άλλη περίεργη γεύση που μοιάζει με αυτή του χοιρινού κρέατος!

Η Μυρτώ Αλικάκη είναι στα μάτια μας σαν την Βέφα του Instagram. Η ηθοποιός ανεβάζει διαρκώς φωτογραφίες από τις μαγειρικές της δημιουργίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και φυσικά πάντα μοιράζεται με τους ακόλουθούς της τη συνταγή της.

Τα κρούσματα της Αφρικανικής Πανώλη των Χοίρων, που έχουν ως αποτέλεσμα τον αποδεκατισμό κτηνοτροφικών μονάδων διεθνώς, αυξάνουν την τιμή του χοιρινού κρέατος, που μετακυλίστηκε και στον κλάδο των ελληνικών ψητοπωλείων.

Υπάρχει μια ολόκληρη σειρά από μύθους, μισές αλήθειες και παρεξηγήσεις γύρω από το χοιρινό και το κρέας του. Ξεκαθαρίζουμε λίγο το «τοπίο»

Μόλις ανακαλύψαμε αυτό το κλιπ του 1987 από την εκπομπή Good Morning America και ειλικρινά δεν μπορούμε να σταματήσουμε να πατάμε replay. Πίστεψέ μας, θα είναι ό, τι πιο γλυκό και νοσταλγικό θα δεις σήμερα!

Αν νομίζεις ότι το μαύρο παγωτό που μονοπώλησε τα social media το περσινό καλοκαίρι ήταν ό,τι πιο παράξενο έχεις δει, κάνεις λάθος. Η φετινή ιδιαίτερη γεύση, μπλέκει φαγητό με γλυκό και πραγματικά θα σε ξαφνιάσει.

Στην Ισπανία η κοπή του χαμόν ιμπέρικο (ιβηρική ράτσα χοιρινού) έχει αναχθεί σε τέχνη και το πιο φωτεινό παράδειγμα είναι αυτό του επιδέξιου «contador de jamón» Florencio Sanchidrián, που κάνει ακριβώς αυτή τη δουλειά, προσφέροντας μάλιστα τις υπηρεσίες του σε επιφανείς προσωπικότητες όπως ο Μπαράκ Ομπάμα με αρκετά υψηλό αντίτιμο.