OliveMagazine

Δύσκολο στο μαγείρεμά του το χταπόδι απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή για να μη σκληρύνει. 'Όταν όμως μαγειρευτεί, κάνει εξαιρετικούς μεζέδες και πιάτα που ταιριάζουν υπέροχα με ένα ποτηράκι ούζο ή τσίπουρο.

Ένα χταπόδι «επιτέθηκε» σε δημοφιλή food blogger από την Κίνα, που θέλησε να το φάει ζωντανό. Η ίδια κατέγραψε την τρομακτική σκηνή σε βίντεο, το οποίο συγκεντρώνει χιλιάδες views παγκοσμίως.

Το χταπόδι έχει ένα ξαδερφάκι που του μοιάζει αρκετά γιατί έχει κι αυτό οκτώ πόδια. Ο λόγος για το μοσχιό, αλλιώς μοσχοχτάποδο ή μελιδόνα. Όταν οι μοσχιοί είναι μικροί δεν μπερδευόμαστε. Αλλά όταν είναι μεγαλύτεροι, υπάρχει περίπτωση να μπερδευτούμε από μόνοι μας ή... με μια μικρή βοήθεια.

Είναι παράξενοι αυτοί οι Κροίσοι! Οι διατροφικές παραξενιές των πλουσίων δεν παύουν ποτέ να μας εκπλήσσουν και ενίοτε μας αφήνουν και άφωνους! Οι κυρίαρχοι στον χώρο της τεχνολογίας φαίνεται να κερδίζουν το βραβείο των πιο εκκεντρικών επιλογών για φαγητό,

Ύστερα από 10 χρόνια παρουσίας στην αθηναϊκή ζωή, το Vezené δημιουργεί τη νησιώτική του εκδοχή στη Σαντορίνη, σε κομβικό σημείο στην Καλντέρα, στο ξενοδοχείο Cavo Tagoo.

Ένα νέο wine bar, το Manouka, άνοιξε τις πόρτες του τον Μάιο στην ταράτσα του ξενοδοχείου Utopia στην Ερμού, κοντά στην Καπνικαρέα. Στόχος του είναι η προώθηση των τοπικών προϊόντων και η ανάδειξη νέων παραγωγών. Ωστόσο, το project του ακόμα «μαγειρεύεται» και από αρχές Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει ένα νέο τρόπο...

Σας ρωτήσαμε και απαντήσατε αν προτιμάτε τις καλοκαιρινές σας μακαρονάδες και πιλάφια/ριζότο με γαρίδες και καλαμαράκια ή με όστρακα.

Απόρρητο Απόρρητο