OliveMagazine

Δύσκολο στο μαγείρεμά του το χταπόδι απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή για να μη σκληρύνει. 'Όταν όμως μαγειρευτεί, κάνει εξαιρετικούς μεζέδες και πιάτα που ταιριάζουν υπέροχα με ένα ποτηράκι ούζο ή τσίπουρο.

Ένα χταπόδι «επιτέθηκε» σε δημοφιλή food blogger από την Κίνα, που θέλησε να το φάει ζωντανό. Η ίδια κατέγραψε την τρομακτική σκηνή σε βίντεο, το οποίο συγκεντρώνει χιλιάδες views παγκοσμίως.

Το χταπόδι έχει ένα ξαδερφάκι που του μοιάζει αρκετά γιατί έχει κι αυτό οκτώ πόδια. Ο λόγος για το μοσχιό, αλλιώς μοσχοχτάποδο ή μελιδόνα. Όταν οι μοσχιοί είναι μικροί δεν μπερδευόμαστε. Αλλά όταν είναι μεγαλύτεροι, υπάρχει περίπτωση να μπερδευτούμε από μόνοι μας ή... με μια μικρή βοήθεια.

Η Εύα Μονοχάρη λύνει τον γευστικό γρίφο της νηστείας, με πίτες που κλείνουν μέσα τους τα ολόφρεσκα του Απριλίου κάνοντας τις μέρες της Σαρακοστής πιο νόστιμες από ποτέ.

Τα φρέσκα θαλασσινά έχουν αρκετό κόπο για την προετοιμασία τους. Είναι λογικό λοιπόν, να αναζητάμε πιο συχνά τη λύση των κατεψυγμένων θαλασσινών, που μας έρχονται καθαρισμένα και έτοιμα για μαγείρεμα.

Το ουζερί που κάποτε σέρβιρε χταπόδι, ελιές και γούνα, μετατράπηκε σε top class εστιατόριο με τζίρο 60.000 ευρώ την ημέρα και πλέον περνά και στην άλλη μεριά του Αιγαίου.

Καλαμάρια, σουπιές, χταπόδια, μύδια και γαρίδες έχουν την τιμητική τους τώρα τη Σαρακοστή, αφού δεν λείπουν από σχεδόν κανένα μενού. Εδώ τα απολαμβάνουμε σε συνταγές που αποθεώνουν την εποχικότητα της πραγματικής κουζίνας.

Χθες, όπως και κάθε Τετάρτη, κάναμε το καθιερωμένο μας δημοψήφισμα στο Viber. Αυτή τη φορά, αφορούσε στα νηστίσιμα πιάτα που αγαπούν οι αναγνώστες μας.

Απόρρητο Απόρρητο