OliveMagazine

Φτιάχνεται με διάφορα ψάρια κατάλληλα για βραστά. Όσο μεγαλύτερη η ποικιλία ψαριών τόσο πιο νόστιμη γίνεται. Δεν χρειάζεται να τη μαγειρέψετε τελευταία στιγμή και είναι μια καλή ιδέα για να τρώνε και τα παιδιά το ψάρι αδιαμαρτύρητα.

Οι κολιοί είναι αρκετά λιπαρά ψάρια, γι’ αυτό αποφύγαμε να τους βαρύνουμε κι άλλο με σάλτσα ντομάτας και κρεμμύδια. Τους ψήσαμε λοιπόν πάνω σε ένα στρώμα από χρωματιστές πιπεριές, φέτες λεμονιού και ντοματίνια, γεμίζοντας την κοιλίτσα τους με ένα αρωματικό μίγμα.

Ο μπακαλιάρος είναι από τα ψάρια που το ελληνικό τραπέζι αγαπά πολύ. Αντί για τηγανητό ή μπακαλιαρόπιτα, τον κάνουμε ρολάκια και τον συνδυάζουμε με καυτερή σάλτσα πιπεριάς.

Φαίνεται πως αυτή η ψαρόσουπα πήρε το παράξενο όνομά της από τον κάκκαβο, μια χύτρα που χρησιμοποιούσαν στην αρχαιότητα για να βράζουν κυρίως ψάρια. Πάντως τη συνταγή τη μάθαμε από τους ψαράδες, αν και λέγεται ότι κάθε ψαράς και συνταγή, κάθε ψαριά και παραλλαγή, με τους...