OliveMagazine

Το fusion εστιατόριο των Σωτήρη Κοντιζά και Κώστα Πισσιώτη που έκανε αίσθηση από την πρώτη μέρα λειτουργίας του, έκλεισε 4 χρόνια από την πρώτη μέρα που άνοιξε τις πόρτες του και γιορτάζει διοργανώνοντας ένα πάρτι στις 9 Φεβρουαρίου.

Βράδυ Πέμπτης. Στο σπίτι δεν θέλω να γυρίσω. Έτσι το ρίχνω στο περπάτημα. Είναι ωραία η Αθήνα αυτό τον καιρό και ειδικά μεσοβδόμαδα που δεν έχει πολλή κίνηση. Απολαμβάνεις αυτή την κρυφή μαγεία που έχει η πόλη μας και σε κάνει να την ερωτευτείς. Και όταν δε, ανακαλύπτεις και μικρές...

Στην “έθνικ” γειτονιά του Συντάγματος, μεταξύ Νίκης, Απόλλονως, Ξενοφόντως και Βουλής, όπου συναντιούνται οι κουζίνες της Ασίας και του Μεξικού, έρχεται να προστεθεί ένα φοβερό εστιατόριο που δεν βάζει σύνορα στο μενού του, παρά μόνο όρεξη και διάθεση να προσφέρει μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες.

Η Michelin παρουσίασε τον Οδηγό Michelin Main Cities of Europe 2020 που φέτος καλύπτει 39 πόλεις -ανάμεσά τους και η Αθήνα- σε 23 χώρες και προτείνει περισσότερα από 1850 εστιατόρια.

Σε περίεργους και δύσκολους καιρούς η ελπίδα αλλά και η αλληλεγγύη αποτελούν σωσίβια λέμβο επιβίωσης. Διάσημοι σεφ σε όλο τον κόσμο αναζητούν τρόπους να επιβιώσουν και στην Ελλάδα ακούγονται οι πρώτες φωνές προκειμένου οι άνθρωποι που εξιτάρουν όλα αυτά τα χρόνια τον ουρανίσκο μας να συνασπιστούν.

Ο έγκριτος διεθνής γαστρονομικός οδηγός Gault & Millau, άρτι αφιχθείς και στην Ελλάδα, ανακοίνωσε πρόσφατα τα εστιατόρια που ξεχώρισε η ομάδα των επιθεωρητών του σε Αττική και Κρήτη.

Ο κριτής του MasterChef κάνει το επόμενο βήμα ανοίγοντας ένα νέο εστιατόριο στον Κεραμεικό, το οποίο ανοίγει τις πόρτες του στις 17/12 με ένα συνήθιστο όνομα, αυτό του αρχιτέκτονα που έκτισε το κτίριο στο οποίο θα στεγαστεί.

Η εκδήλωση Wise Food Stories επέστρεψε και φέτος, για 2η χρονιά, με στόχο να μας συστήσει μία ακόμη ξεχωριστή, αυτόχθονη ελληνική φυλή, τους μαύρους χοίρους.

Απόρρητο Απόρρητο