OliveMagazine

Το ΙΕΚ Praxis διοργανώνει στις 23 Απριλίου σεμινάριο vegan μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής με στόχο να εισάγει τους συμμετέχοντες στην vegan διατροφή και στην μαγειρική και ζαχαροπλαστική Τέχνη που απαιτείται για να καλύψουμε τις ανάγκες των vegan.

Μέσα στo πλαίσιο του Healthy Life Festival, του μεγαλύτερου φεστιβάλ Ευζήν που διοργανώνεται στη χώρα μας από τις 12 ως τις 14 Απριλίου στο εκθεσιακό κέντρο της Helexpo, σε συνεργασία με τους Vegan Times δημιουργήθηκε το Vegan Corner, μια όμορφη και ζεστή γωνιά που αναδεικνύει τον vegan τρόπο ζωής. Η...

Οι ψευδοπροφήτες στα social media - Η άνοδος της διάσημης vlogger Yovana Mendoza που κέρδιζε χρήματα από τους vegan και η πτώση της μετά την προβολή βίντεο που αποκάλυπτε ότι υποδυόταν την χορτοφάγο ενώ έτρωγε δημοσίως ψάρι

Το Hilton London Bankside είναι το πρώτο ξενοδοχείο που εγκαινιάζει μία απολύτως vegan σουίτα, στην οποία τα πάντα -από τα μαξιλάρια και το πάτωμα μέχρι το μενού του room service- είναι φυτικής προέλευσης!

Ενώ η αναζήτηση φυτικών προϊόντων συνεχώς αυξάνεται, εντείνεται και ο πονοκέφαλος των παραγωγών γαλακτοκομικών προϊόντων για το μέλλον της βιομηχανίας. Το ερώτημα λοιπόν που τιτλοφορεί το παρακάτω κείμενο είναι προβληματισμός που μάλλον θα πρέπει να αντιμετωπιστεί πιο σοβαρά.

Στην κουζίνα, η Άννα Χοχλάκη και η ομάδα της, με τόλμη, γνώση και μπόλικη φαντασία, ετοιμάζει αλμυρά και γλυκά πιάτα χωρίς λακτόζη, χωρίς γλουτένη και χωρίς ζάχαρη αλλά με νοστιμιά, υψηλή διατροφική αξία και οικολογική συνείδηση.

Το μεράκι μου να συστήσω τη vegan κουζίνα στο ελληνικό κοινό με έφεραν πίσω στην Ελλάδα το 2015 όταν και ανέλαβα την κουζίνα και την επιμέλεια του μενού του rOOTS, του πρώτου αυστηρά χορτοφαγικού εστιατορίου της Θεσσαλονίκης.