ανοίξτε το μενού πλοήγησης
Happy,Family,Cooking,Together,On,Kitchen.,Mother,And,Daughter,Reading

«Τα μαγειρέματα της ζωής μας»

Η μαγειρική είναι πράξη αγάπης και διάθεση για μοίρασμα, γι’ αυτό επιλέγουμε κάθε στιγμή να προσφέρουμε τα καλύτερα σε αυτούς που αγαπάμε κάνοντας τη ζωή τους πιο όμορφη.

Το καθημερινό τραπέζι είναι γεμάτο φροντίδα και θαλπωρή, δημιουργικές γεύσεις και απολαυστικά αρώματα. Πρόσωπα χαμογελαστά, βλέμματα ζεστά και καρδιές χαρούμενες!

Ελάτε, λοιπόν, μαζί μας για Μαγειρέματα με τα αγαπημένα μας προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ, που δίνουν στο φαγητό αξία!

Στιγμές χαράς με γεύσεις που αγαπάμε!

Το φαγητό είναι πρώτα αγάπη και ύστερα ανάγκη. Η προσοχή με την οποία επιλέγουμε τα υλικά και η δημιουργικότητα που βάζουμε στην κάθε συνταγή μετατρέπεται σε γεύσεις και αρώματα, γίνεται φροντίδα για τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Για όλους εκείνους που μαζί με κάθε μπουκιά απολαμβάνουν και κάθε μας συναίσθημα.

Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο κι εμείς διαλέγουμε ό,τι πιο εκλεκτό και κάνουμε ολόκληρο το σπίτι να μοσχομυρίζει! Ετοιμάζουμε ό,τι καλύτερο για εκείνους τους πολύ δικούς μας ανθρώπους που μας μεγάλωσαν μαθαίνοντάς μας την αξία της προσφοράς αλλά και για όλους αυτούς που ζουν μόνοι και έχουν ανάγκη τη γεύση της θαλπωρής και της παρέας περισσότερο από οτιδήποτε. Με τις πιο νόστιμες συνταγές και με τα αγαπημένα μας προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ μαγειρεύουμε τα πιο λαχταριστά φαγητά για τα τραπέζια της κάθε ημέρας, της Κυριακής, ακόμα και της γιορτής. Κάθε περίσταση, επίσημη ή ανεπίσημη, είναι ξεχωριστή και αξίζει το καλύτερο.

Η αξία του μοιράσματος!
Στο μαγείρεμα το μοίρασμα είναι πάνω από όλα. Μαγειρεύουμε για να θρέψουμε και για να ευχαριστήσουμε, για να χαρούμε με τη χαρά που θα δούμε στα μάτια των άλλων την ώρα της απόλαυσης, για την καλή τους κουβέντα που θα ζεστάνει την καρδιά μας.

Τα πιάτα μας γεμίζουν φαγητά διαχρονικά όπως το παστίτσιο, κλασικό αλλά και εναλλακτικό, που απογειώνεται γευστικά με βελούδινη κι αφράτη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ. Τα φουρνιστά γκρατέν με φρέσκα λαχανικά και τυριά που λιώνουν έχουν την τέλεια υφή ενώ οι πίτες με χειροποίητα φύλλα γίνονται ανάλαφρες και πεντανόστιμες.

Ακόμα, μπαίνουμε στην κουζίνα για να περιποιηθούμε τα παιδιά και την οικογένειά μας, συντρόφους και φίλους. Φτιάχνουμε γρήγορα και εύκολα κρέπες με Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ και τις γεμίζουμε είτε με φρέσκα υλικά όπως λαχανικά, κιμά, τυριά, είτε με υλικά που περίσσεψαν από το μαγείρεμα της προηγούμενης μέρας και ξετρελαίνουμε μικρούς και μεγάλους. Οι συνδυασμοί είναι πολλοί και διαφορετικοί, οι ιδέες και οι εμπνεύσεις άπειρες, ανάλογα με τις προτιμήσεις. Ένα όμως είναι πάντα σίγουρο, η επιτυχία του τελικού αποτελέσματος.

Όλοι μαζί γύρω από ένα τραπέζι!
Το Κυριακάτικο τραπέζι, το πιο ιδιαίτερο και εντυπωσιακό της εβδομάδας, γεμίζει με φαγητά βαθιά χαραγμένα στη γευστική μνήμη όλων μας. Ετοιμάζουμε τις πιο τέλεια δεμένες αυγολεμονάτες κοτόσουπες και ζεστά, πλούσια φρικασέ, με χοιρινό, αρνί, ακόμα και μανιτάρια, με Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ. Συνοδεύουμε το μελωμένο ραγού, το μοσχαράκι τας κεμπάπ και άλλα κοκκινιστά ή λεμονάτα κρεατικά με βελούδινο Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ σε τρεις διαφορετικές εκδοχές συμπληρώνοντας έτσι με τον πιο γευστικό και εύκολο τρόπο μερικά εμβληματικά σπιτικά φαγητά της Κυριακής που πρωταγωνιστούν σε οικογενειακές στιγμές δίνοντας τους ανεξίτηλο χαρακτήρα.

Κάθε τραπέζι όπου μοιραζόμαστε στιγμές χαράς έχει τη γεύση που αγαπάμε γι αυτό είναι ξεχωριστό. Με τα μαγειρέματά μας με αγαπημένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ, το φαγητό παίρνει την σπουδαία αξία που του αναλογεί και μετατρέπεται σε εμπειρία που μένει χαραγμένη ανεξίτηλα στο μυαλό και στην καρδιά των ανθρώπων μας!

Μαζί κάνουμε την αγάπη γεύση!

Καλή όρεξη!

 

 

Moσχαράκι τας κεμπάπ με πιπεριές και πουρέ
Υλικά
  • 1.500γρ. μοσχαράκι, σε μπουκιές
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κίτρινη ή πορτοκαλί, σε καρεδάκια
  • 1 πιπεριά κόκκινη, σε καρεδάκια
  • 3 κολοκυθάκια, σε χοντρές ροδέλες
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 ντομάτες ώριμες ξυσμένες στον τρίφτη
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας διαλυμένη σε ζεστό νερό
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τον πουρέ
  • 1 συσκευασία Πουρές Πατάτας με Γλυκοπατάτα και Καρότο ΓΙΩΤΗΣ
  • γάλα (σύμφωνα με τη συσκευασία)
  • 50γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Διαδικασία
  • 1.

    Βάζετε το μισό ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί καλά σοτάρετε τα κυβάκια του κρέατος μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τα βγάζετε σε πιατέλα στην άκρη.

  • 2.

    Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές και τα σοτάρετε ελαφρά να μαλακώσουν. Ρίχνετε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα και το δουλεύετε για λίγο μαζί με τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε την ντομάτα, τη ζάχαρη και τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό.

  • 3.

    Αφήνετε το φαγητό να πάρει μια δυνατή βράση και μετά προσθέτετε ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό. Σιγοβράζετε για 1,5 ώρα ακόμη μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά το κρέας και να μείνει με μια πλούσια σάλτσα. Αν χρειαστεί, προσθέτετε επιπλέον νερό.

  • 4.

    Στο μεταξύ, περνάτε τα κολοκυθάκια από ένα ελαφρύ τηγάνισμα και τα προσθέτετε στο φαγητό 5 λεπτά πριν σβήσετε τη φωτιά, ώστε να πάρουν μια βράση με τη σάλτσα του φαγητού.

  • 5.

    Στο μεταξύ ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας με Γλυκοπατάτα και Καρότο ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία του, μέχρι να πάρετε ένα λείο, ομοιογενές μίγμα. Τέλος, ανακατεύετε στον πουρέ το τριμμένο τυρί, δοκιμάζετε κι αλατοπιπερώνετε ανάλογα.

  • 6.

    Σερβίρετε το μοσχαράκι σε πιάτα πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και συνοδεύοντας με τον πουρέ από δίπλα.

  • Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Aντωνία Κατή
Μανιτάρια φρικασέ με σπανάκι και μαρούλι
Υλικά
  • 160 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. μανιτάρια λευκά (σαμπινιόν), χοντροκομμένα
  • 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, χοντροκομμένα
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 1 κιλό μαρούλια, κομμένα στη μέση
  • 1 κιλό σπανάκι, κομμένο στη μέση
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 1 κουτ. σούπας Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • Αλάτι, Μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
  • 1.

    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε συχνά με μια σπάτουλα και, μόλις μαραθούν, τα σβήνουμε με το κρασί.

  • 2.

    Κατόπιν προσθέτουμε το μαρούλι και το σπανάκι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά ώστε να κατεβάσει το φαγητό τα υγρά του και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15΄-20΄ χωρίς να εξατμιστούν όλα.

  • 3.

    Προσθέτουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και ελέγχουμε αν τα υγρά είναι αρκετά για να δημιουργηθεί μια ωραία σάλτσα. Αν δεν είναι αρκετά, τότε συμπληρώνουμε λίγο νερό.

  • 4.

    Σε ένα μπολάκι χτυπάμε τη μουστάρδα, το λεμόνι και το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας ώστε να πάνε παντού και να δέσει ομοιόμορφα το φαγητό.

  • 5.

    Σερβίρουμε σε ζεστά πιάτα και, αν θέλουμε, ραντίζουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο.

Κοτόσουπα με ρύζι αυγολέμονο
Υλικά
  • 1 βιολογικό κοτόπουλο 1,5-1,6 κιλό περίπου
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 2 γαρίφαλα (μοσχοκάρφι)
  • 4-5 κοτσάνια μαϊντανό
  • 200 γρ. ρύζι
  • 1 κομμάτι πράσο (το λευκό μέρος)
  • 1 κλαδάκι σέλινο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κλαδάκι λεμονοθύμαρο
  • 1 πρέζα κόκκους μαύρο πιπέρι
  • λίγο ανθό αλατιού
  • Για το αυγολέμονο
  • 1 κουτ. σούπας Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1/2 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 3 αυγά
  • 2 λεμόνια, τον χυμό
Διαδικασία
  • 1.

    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κοτόπουλο με κρύο νερό να βράσει μαζί με το πράσο, το σέλινο και το κρεμμύδι. Μόλις πάρει βράση, το ξαφρίζουμε και προσθέτουμε το δαφνόφυλλο, τα γαρίφαλα, τα κοτσάνια μαϊντανού και τους κόκκους πιπεριού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε.

  • 2.

    Μόλις βράσει το κοτόπουλο, ύστερα από περίπου 45΄-50΄, το αφαιρούμε από τον ζωμό του. Το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 5΄ ώστε να μπορέσουμε να το ξεκοκαλίσουμε και να το κόψουμε σε μικρά κυβάκια.

  • 3.

    Σουρώνουμε τον ζωμό και τον βάζουμε στη φωτιά να πάρει βράση. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το ρύζι και μετά από 5΄ που θα αρχίσει να φουσκώνει προσθέτουμε το κοτόπουλο. Βάζουμε αλάτι και δοκιμάζουμε τη γεύση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να ηρεμήσει.

  • 4.

    Παράλληλα, ετοιμάζουμε το αυγολέμονο: Βάζουμε τα αυγά, το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ και τη μουστάρδα σε ένα μπολ. Χτυπάμε με τον αυγοδάρτη για να γίνει μια λεία κρέμα. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και χτυπώντας δυνατά βάζουμε ζωμό από τη σούπα μέχρι να πάρει αρκετό ζουμί και να αφρατέψει.

     

  • Styling: Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Γιάννης Μπουροδήμος, Φωτογραφίες: Studio M
Ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με πουρέ
Υλικά
  • 1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες, μεγάλες, στρογγυλές
  • ελαιόλαδο για το άλειμμα
  • Για τη γέμιση
  • 500γρ. μανιτάρια φρέσκα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζάνι έτοιμος Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ
  • 2/3 φλιτζανιού φέτα, λιωμένη με το πιρούνι
  • ½ φλιτζάνι μπαγιάτικο ψωμί, ψιλοτριμμένο
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για την επικάλυψη
  • 1 ντομάτα μεγάλη, ώριμη, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Διαδικασία
  • 1.

    Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες πάχους 1 εκ. και μήκους 8 εκ. Τις μουσκεύουμε σε αλατισμένο νερό για περίπου 15-20 λεπτά, για να φύγει η πικρίλα τους.

  • 2.

    Τις στραγγίζουμε καλά και τις σκουπίζουμε. Τις αλείφουμε από κάθε πλευρά με λάδι και τις ψήνουμε στο γκριλ και από τις δύο πλευρές, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Παράλληλα προσέχουμε να μην καούν.

  • 3.

    Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο λάδι και προσθέτετε τα μανιτάρια και τη λιαστή ντομάτα, την κανέλα, το αλάτι και το πιπέρι. Τα αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να τραβήξουν τα υγρά τους, κατόπιν αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτουμε το ψιλοτριμμένο ψωμί και τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ, τον οποίο ετοιμάζουμε προσθέτοντας γάλα σύμφωνα με τη συσκευασία. Ανακατεύουμε καλά έτσι ώστε να ενωθούν και να γίνουν ένα συμπαγές μίγμα.

  • 4.

    Τοποθετούμε μία κουταλιά σούπας από τη γέμιση στη στενή άκρη κάθε φέτας μελιτζάνας και την τυλίγουμε ρολό. Κλείνουμε την άκρη με οδοντογλυφίδα και τοποθετούμε τα ρολάκια σε πυρίμαχο σκεύος, το ένα δίπλα στο άλλο.

  • 5.

    Ρίχνουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα από πάνω και μετά πασπαλίζουμε με το τυρί. Βάζουμε ελάχιστο νερό στο ταψί, ίσα-ίσα να μην κολλήσει το φαγητό, ραντίζουμε τα ρολάκια με λίγο λάδι και τα ψήνετε στους 180-200°C για 25-30 λεπτά, μέχρι να κάνει κρούστα από πάνω το τυρί. Μπορούμε να τα σερβίρουμε ως πρώτο πιάτο ή σαν κύριο πιάτο με άσπρο ρύζι και χωριάτικη σαλάτα.

  • Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey
Σπανάκι γκρατέν
Υλικά
  • 1½ κιλό σπανάκι (πλυμένο και στραγγισμένο)
  • 2 τρυφερά κρεμμύδια
  • 200 γρ. γραβιέρα
  • 200 γρ. γκούντα
  • 2 ασπράδια
  • 2 πρέζες μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
  • Για την μπεσαμέλ:
  • 1 κουτί Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 1/2 λίτρο γάλα φρέσκο για τη Μπεσαμέλ
  • 2 πρέζες μοσχοκάρυδο
  • ½ φλιτζ. παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη
  • λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • λίγο άνηθο ψιλοκομένο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
  • 1.

    Ζεματάμε πρώτα το σπανάκι σε νερό που βράζει για 3΄. Το στραγγίζουμε και το ψιλοκόβουμε σε ένα μπολ.

  • 2.

    Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα τυριά, τα ασπράδια χτυπημένα σε ελαφριά μαρέγκα με μαλακές κορυφές και το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος. Πασπαλίζουμε με φρυγανιά να καλυφθεί η βάση του σκεύους. Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση.

  • 3.

    Για τη Μπεσαμέλ: Ετοιμάζουμε τη Μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής του κουτιού Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ.

  • 4.

    Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο και προσθέτουμε το μισό τυρί. Προσθέτουμε το σχοινόπρασο και τον άνηθο και ανακατεύουμε.

  • 5.

    Αδειάζουμε την μπεσαμέλ πάνω από τη γέμιση και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 35 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Παστίτσιο με φύλλο
Υλικά
    Για το παστίτσιο
  • 5 κουτ. σούπας Βούτυρο Lurpak + 6o γρ. λιωμένο για τα φύλλα
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κιλό κιμά ανάμεικτο (500γρ. χοιρινό + 500γρ. μοσχαρίσιο)
  • 2 κουτ. σούπας ουίσκι ή κονιάκ
  • 400 γρ. φρέσκες ντομάτες τριμμένες ή κονκασέ
  • 1 πακέτο μακαρόνια Νο2 για παστίτσιο
  • 9 λεπτά φύλλα κρούστας
  • 150 γρ. Arla Mozarella τριμμένη
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
  • Για την μπεσαμέλ:
  • 100 γρ. Βούτυρο Lurpak
  • 200 γρ. ηλιέλαιο
  • 250 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
  • 1800 ml γάλα φρέσκο, ζεστό
  • 200 ml Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης
  • 1 καλή πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 2 αυγά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
  • 150 γρ. γραβιέρα, ψιλοτριμμένη
  • 50 γρ. Arla Mozarella τριμμένη
Διαδικασία
  • 1.

    Παστίτσιο: Ζεσταίνουμε το Βούτυρο Lurpak σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρεμμύδια και τα σκόρδα, ψιλοκομμένα σε ένα μπλεντεράκι. Μετά προσθέτουμε τον κιμά και τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Σβήνουμε με το αλκοόλ και στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τον κιμά σε μέτρια φωτιά να μαγειρευτεί για περίπου 30'.

  • 2.

    Για την μπεσαμέλ: Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το Βούτυρο Lurpak με το ηλιέλαιο μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με έναν αυγοδάρτη. Μόλις το μείγμα πάρει ξανθό χρώμα, ρίχνουμε λίγο-λίγο το γάλα μέχρι να απορροφηθεί.

  • 3.

    Προσθέτουμε την Arla Κρέμα Γάλακτος, αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα (ανακατεύουμε διαρκώς). Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μετά από 1' προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους και τη γραβιέρα ανακατεύοντας καλά. Αφήνουμε στην άκρη.

  • 4.

    Όσο ετοιμάζουμε τον κιμά και την μπεσαμέλ, βράζουμε τα μακαρόνια με αλάτι σε μια μεγάλη κατσαρόλα για 3' λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία (τα θέλουμε λίγο αλ ντέντε). Τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με τα ασπράδια των αυγών και με 50 γρ. Arla Mozarella τριμμένη.

  • 5.

    Σε μεγάλη στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο στρώνουμε 6 φύλλα κρούστας, τα οποία βουτυρώνουμε ένα-ένα προτού τα στρώσουμε, έπειτα τα μισά μακαρόνια, τον κιμά και τα υπόλοιπα μακαρόνια. Τέλος, καλύπτουμε με την μπεσαμέλ και με τα 150 γρ. Arla Mozarella.

  • 6.

    Τα φύλλα που εξέχουν τα φέρνουμε προς τα μέσα ή τα κόβουμε. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 3 φύλλα που έχουμε βουτυρώσει πρώτα ένα-ένα. Ψήνουμε το παστίτσιο σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 45΄-60΄. Βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

  • 7.

    Φωτογραφίες: Studio M – Styling: Elena Jeffrey – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης

Μοσχάρι ραγού με πουρέ πατάτας
Υλικά
  • 500 γρ. κρέας μοσχαρίσιο σε κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. πράσο ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. σκόρδο πολτός
  • 10 γρ. δενδρολίβανο φρέσκο
  • 2 γρ. θυμάρι φρέσκο
  • 20 γρ. (4 κουτ. σούπας) χυμός λεμονιού
  • 2 κίτρινες πιπεριές χοντροκομμένες
  • αλάτι, πιπέρι
  • 70 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
  • 1 - 2 κουτ. σούπας Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κουτί Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ
  • 300 ml (1 1/3 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
Διαδικασία
  • 1.

    Σοτάρουμε ελαφρά τις πιπεριές με 2 κουτ. σούπας λάδι, αλάτι και πιπέρι και τις αφήνουμε στην άκρη.

  • 2.

    Σοτάρουμε το κρέας με το υπόλοιπο λάδι, το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και 1 φλιτζ. τσαγιού νερό.

  • 3.

    Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Διαλύουμε το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ σε 1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

  • 4.

    Στο τέλος, προσθέτουμε τις πιπεριές. Ετοιμάζουμε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Σερβίρετε με το κρέας και γαρνίρετε με φύλλα μαϊντανού.

     

     

    Ο Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός από τα φυτικά ροφήματα Fytro, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

Κανελόνια από κρέπες
Υλικά
  • 16-18 ψημένες Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 300 γρ. κιμάς
  • 1 κύβο ζωμό βοδινού
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ζεματισμένο και ψιλοκομμένο σπανάκι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 1 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 2 φλιτζ. τσαγιού σάλτσα τομάτα
  • Τριμμένο τυρί
Διαδικασία
  • 1.

    Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο ώσπου να μαραθεί και προσθέτουμε τον κιμά. Τον σοτάρουμε μερικά λεπτά και ρίχνουμε τον ζωμό αφού τον διαλύσουμε σε 1/2 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό.

  • 2.

    Αφήνουμε τον κιμά να σιγοψηθεί για 1/2 ώρα ώσπου να μείνει με το βούτυρο. Ρίχνουμε το σπανάκι, λίγο αλάτι και πιπέρι, τους κρόκους αυγών και τη φρυγανιά.

  • 3.

    Μοιράζουμε το παραπάνω μείγμα πάνω στις κρέπες και τις διπλώνουμε σε σχήμα φακέλου.

  • 4.

    Τις βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί, σκεπάζουμε με νόστιμη σάλτσα τομάτα και πασπαλίζουμε με αρκετό τυρί.

  • 5.

    Ψήνουμε τις κρέπες σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά. Τις σερβίρετε ζεστές.

     

     

    Tip: Προσθέτετε στο μίγμα 1 κουτ. τσαγιού θρυμματισμένο κόλλιαντρο.

Κρέπες με μανιτάρια και σπανάκι
Υλικά
    Μερίδες: 4
    Για τις κρέπες
  • 1 συσκευασία Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ
  • 3 αυγά
  • 400 ml γάλα πλήρες
  • λίγο βούτυρο για το ψήσιμο
  • Για τη γέμιση
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 250 γρ. λευκά μανιτάρια ή πλευρώτους, χοντροκομμένα
  • 250 γρ. σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
Διαδικασία
  • 1.

    Ετοιμάζουμε το Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

  • 2.

    Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγανάκι και ρίχνουμε ένα τέταρτο φλιτζανιού από το χυλό. Με κυκλικές κινήσεις γυρίζουμε το τηγάνι για να απλωθεί το μίγμα και να καλύψει τον πάτο του. Το αφήνουμε στη φωτιά να ψηθεί για 1 λεπτό πριν γυρίσουμε την κρέπα να ψηθεί και από την άλλη. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να φτιάξουμε όλες τις κρέπες, βουτυρώνοντας κάθε φορά το τηγανάκι. Τις αφήνουμε στην άκρη.

  • 3.

    Φτιάχνουμε τη γέμιση: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σπανάκι. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε μέτρια φωτιά μέχρι το μίγμα να τραβήξει τα υγρά του. Προσθέτουμε τον άνηθο, τη φέτα και μπόλικο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.

  • 4.

    Γεμίζουμε τις κρέπες μία μία απλώνοντας 2-3 κουταλιές από το μείγμα στη μέση και διπλώνοντας τις άκρες προς το κέντρο ώστε να σκεπαστεί η γέμιση.

Μανιταρόπιτα
Υλικά
    Για τη ζύμη
  • 500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • 30 ml (6 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ξίδι λευκό
  • 5 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) αλάτι
  • Για τη γέμιση
  • 1 κουτί Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 πακέτο μανιτάρια λευκά
  • 1 πακέτο μανιτάρια πλευρώτους
  • 100 γρ. μανιτάρια πορτσίνι (αποξηραμένα & μουλιασμένα)
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
  • 1500 ml (7 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
Διαδικασία
  • 1.

    Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, το ελαιόλαδο, το ξίδι και το αλάτι και ζυμώνουμε με το γάντζο σε μέτρια ταχύτητα. Ρίχνουμε το νερό σιγά-σιγά, ώσπου η ζύμη να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του μίξερ. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί, ενώ ετοιμάζουμε τη γέμιση.

  • 2.

    Για την ετοιμασία της γέμισης: Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα μανιτάρια, ψιλοκομμένα, και σιγοβράζουμε, μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.

  • 3.

    Αποσύρουμε την κατσαρόλα με τα μανιτάρια από τη φωτιά και ετοιμάζουμε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Αναμιγνύουμε την έτοιμη μπεσαμέλ με τα μανιτάρια. Χωρίζουμε τη ζύμη στα 3 και ανοίγουμε 3 φύλλα διαστάσεων 20x20 εκατοστά.

  • 4.

    Σε ένα βουτυρωμένο ταψί τοποθετούμε το πρώτο φύλλο. Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα γέμισης και τοποθετούμε το επόμενο φύλλο.

  • 5.

    Τέλος, ρίχνουμε την υπόλοιπη γέμιση, καλύπτουμε με το τελευταίο φύλλο και βουτυρώνουμε. Ψήνουμε στους 170 °C αέρα για 45 λεπτά.

    Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός από τα φυτικά ροφήματα Fytro, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

Κρέπες με προσούτο και κασέρι
Υλικά
    Μερίδες: 4
    Για τις κρέπες
  • 1 συσκευασία Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ
  • 3 αυγά
  • 400 ml γάλα πλήρες
  • λίγο βούτυρο για το ψήσιμο
  • Για τη γέμιση
  • 85 γρ. βούτυρο
  • 400 γρ. κασέρι σε χοντρές φέτες
  • 12 λεπτές φέτες προσούτο
  • Για το σερβίρισμα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • μαϊντανό ή σχινόπρασο, ψιλοκομμένο
Διαδικασία
  • 1.

    Ετοιμάζουμε το Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

  • 2.

    Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε ένα τέταρτο φλιτζανιού από το χυλό. Με κυκλικές κινήσεις γυρίζουμε το τηγάνι για να απλωθεί το μίγμα και να καλύψει τον πάτο.

  • 3.

    Το αφήνουμε στη φωτιά να ψηθεί για 1 λεπτό και γυρίζουμε  την κρέπα να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Επαναλαμβάνουμε  τη διαδικασία μέχρι να φτιάξουμε όλες τις κρέπες, βουτυρώνοντας κάθε φορά το τηγάνι. Τις αφήνουμε στην άκρη.

  • 4.

    Στο ίδιο σκεύος που ετοιμάσαμε τις κρέπες, βάζουμε λίγο βούτυρο και στη συνέχεια ρίχνουμε μία έτοιμη κρέπα. Από πάνω τοποθετούμε μια φέτα προσούτο και μία φέτα κασέρι.

  • 5.

    Αφήνουμε στη φωτιά για 1-2 λεπτά ακόμα μέχρι να λιώσει το τυρί. Πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό ή σχινόπρασο  και με μια σπάτουλα, τυλίγουμε την κρέπα. Σερβίρουμε τις κρέπες ζεστές πασπαλίζοντας με λίγο μαϊντανό ή σχινόπρασο ακόμα.

    Tip: Aν περισσέψουν έτοιμες Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ, μπορούμε να τις κρατήσουμε στην κατάψυξη, βάζοντας ανάμεσα στην καθεμία ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και τοποθετώντας τες στη συνέχεια σε ένα τάπερ ή σακουλάκι τροφίμων. Εναλλακτικά, μπορούμε να τις κόψουμε σε μικρά κομμάτια ή λωρίδες και να τις χρησιμοποιήσουμε αντί για κρουτόν σε σαλάτες και dip.

     

     

Μπουκίτσες τυριού με πουρέ πατάτας
Υλικά
  • 1 κουτί Πουρέ Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 25 γρ. (1 κουτ. σούπας) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 300 γρ. (3 φλιτζ. τσαγιού) τριμμένα τυριά
  • 100 γρ. λιαστή τομάτα
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό
  • 1/2 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια
  • 3 αυγά
  • 150 γρ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) φρυγανιά τριμμένη
  • 60 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
Διαδικασία
  • 1.

    Ετοιμάζουμε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο κουτί, χρησιμοποιώντας όμως 1 φλιτζ. τσαγιού νερό και 1 φλιτζ. τσαγιού γάλα.

  • 2.

    Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα τυριά, τη λιαστή τομάτα και τα μυρωδικά. Πλάθουμε το μίγμα σε μπουκίτσες και τις πανάρουμε σε Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, αυγό και φρυγανιά δυο φορές.

  • 3.

    Τέλος, τηγανίζουμε τις μπουκίτσες σε ηλιέλαιο.

     

     

    Ο Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός από τα φυτικά ροφήματα Fytro, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.