Θα δοκιμάζατε ποτέ μπουρίτος με έντομα ή κοκτέιλ με γρύλους; Μετά το Ento Box που πρόσφατα ανακαλύψαμε, το πρώτο εστιατόριο, που θα σερβίρει αποκλειστικά έντομα, άνοιξε στη Βρετανία.

318324_209335912460419_6044617_n

Οι εμπνευστές του ασυνήθιστου εστιατορίου αποφάσισαν να το στήσουν σε μία ανακαινισμένη φάρμα στο Pembrokeshire, στη βόρεια Ουαλία, προφανώς για να είναι τα πιάτα του καταλόγου πλήρως εναρμονισμένα με το… φυσικό τους περιβάλλον.

319644_209329429127734_6629106_n

Ο βραβευμένος σεφ Andy Holcroft που έχει αναλάβει την επιμέλεια του μενού δήλωσε χαρακτηριστικά ότι το εν λόγω πρωτοποριακό εγχείρημα σκοπό έχει να δώσει το έναυσμα στον κόσμο να σκεφτεί την τροφή του από διαφορετική σκοπιά. «Οι προσπάθειές μου πάντοτε εστίαζαν στη δημιουργία του διαφορετικού», δηλώνει ο σεφ επισημαίνοντας ότι είναι αισιόδοξος για την επιτυχία του εγχειρήματος και ότι αυτή είναι μόνο η αρχή. Επισημαίνει επίσης χαρακτηριστικά ότι η εντομοφαγία έχει μεγάλη ανταπόκριση στα παιδιά που δεν φοβούνται να τα δοκιμάσουν όπως οι ενήλικες.

Grub-Kitchen

Το μενού περιλαμβάνει «εδώδιμα» έντομα όπως γρύλοι, διάφορα είδη σκουληκιών, ακρίδες κ.ά. τα οποία χρησιμοποιούν σε μια μεγάλη ποικιλία από πιάτα. Στα highlights του καταλόγου συμπεριλαμβάνονται μπέργκερ που φτιάχνουν από ψητές ακρίδες, γρύλους, σπανάκι και λιαστές ντομάτες, πλατό με ποικιλία από έντομα με μυρωδικά και μπαχαρικά, κοκτέιλ γρύλου με σάλτσα Bloody Mary, λεμόνι και αλάτι, σαλάτες με λαχανικά εποχής, βότανα και τραγανή granola εντόμων, κατσικίσιο τυρί και ζελέ βαλσαμικού, φαλάφελ γρύλου με τζατζίκι, ελιές και μαρούλι, μπουρίτος εντόμων με κόλιανδρο, πικάντικα φασόλια και chilli-con crickets (κατά το τσίλι κον κάρνε αλλά με γρύλους), salsa ντομάτας και γουακαμόλε σκουλικιών, ακόμα και επιδόρπια.

Όσο για την προέλευση όλων αυτών των εντόμων, υπεύθυνα είναι ειδικά εργαστήρια ανά την Ευρώπη, όμως ο σεφ ευελπιστεί πως θα καταφέρει σύντομα να δημιουργήσει δική του μονάδα «παραγωγής».

info
http://www.grubkitchen.co.uk/