Με την έξαρση του κορωνοϊού στην Κίνα οι σχετικές με το φαγητό εφαρμογές άρχισαν να γίνονται ακόμα πιο δημοφιλείς σηματοδοτώντας εν μέσω μιας τόσο δύσκολης περιόδου την αρχή μιας νέας μαγειρικής εποχής στη χώρα αφού το μαγείρεμα φαίνεται να λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά. Παρατηρούμε άραγε κάτι αντίστοιχο και στις δυτικές χώρες;

Σε όλο και περισσότερες πόλεις οι πολίτες βρίσκονται υπό το καθεστώς εγκλεισμού με τις μετακινήσεις όλων να έχουν περιοριστεί σημαντικά. Μια από τις πιο συνήθεις διεξόδους των περισσότερων είναι η κουζίνα που μοιάζει εν προκειμένω με ένα μικρό προσωπικό καταφύγιο όπου ο καθένας μέσα από τις μυρωδιές και τη δημιουργικότητα ξεχνά για λίγο όσα συμβαίνουν. Αυτό βέβαια δεν είναι κάτι που παρατηρείται μόνο στην Κίνα που έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό από την εξάπλωση του κορωνοϊού αλλά και σε χώρες της δύσης. Αποδεδειγμένα λοιπόν το να εμπλεκόμαστε με τα τηγάνια, τις κατσαρόλες και τα μίξερ εν καιρώ κρίσης παντός τύπου δρα αγχολυτικά. Η επιδημία ήταν η αφορμή να ασχοληθούν κάποιες εταιρείες με τους τρόπους που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον κόσμο μέσω της τεχνολογίας να νιώσει καλύτερα. Και κάπως έτσι, οι πλατφόρμες, ιστοσελίδες και εφαρμογές σχετικές με το φαγητό άρχισαν να ανεβαίνουν σε δημοτικότητα. Πιο συγκεκριμένα, στην Κίνα, μια από τις πιο αξιόλογες πλατφόρμες είναι η douguo, που δημιουργήθηκε από την Κινεζική Εμπορική Ένωση για να ενισχύσει σεφ και εστιατόρια που έχουν πληγεί. Τα εστιατόρια παρέχουν υλικά που έχουν προετοιμάσει και οι σεφ σχεδιάζουν πιάτα και μενού που διανέμονται στο κοινό μέσω της εταιρείας διανομών SF Express. Παράλληλα δημιουργήθηκε και ένα κανάλι μαγειρικής στο οποίο προσκλήθηκαν περισσότεροι από 1500 σεφ για να παραδίδουν online μαθήματα μαγειρικής σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι. Το εγχείρημα στήριξαν πολλές κινέζικες εταιρείες catering.

Θα μπορούσαν τέτοιου τύπου πρακτικές να λειτουργήσουν και στη δύση τώρα που πλέον οι επιχειρήσεις εστίασης κλείνουν, για να προσαρμοστούμε κάπως στα νέα δεδομένα μέχρι τουλάχιστον η κατάσταση να βελτιωθεί; Αντί δηλαδή για παράδειγμα τα εστιατόρια να ετοιμάζουν πλήρως μαγειρεμένα γεύματα, να κάνουν μόνο μια μικρή προετοιμασία των πιάτων τους και να καθοδηγούν τον κόσμο για το πώς μπορεί να τα ολοκληρώσει στο σπίτι;

Δείτε επίσης

Κορωνοϊός: 10 συνταγές για μακαρονάδες που θα σας κάνουν να μην θέλετε να βγείτε από το σπίτι

Κορωνοϊός: Έξυπνες αγορές και προμήθειες για 14ήμερη καραντίνα

Κορωνοϊός: Γιατί τα τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη D θεωρούνται ασπίδα κατά του φονικού ιού;

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr