Τα social media είναι η νέα πηγή από όπου ξεκινούν διάφορα trends. Όπως είναι φυσικό, μέσα στο Διαδίκτυο κυκλοφορούν και πολλές τάσεις στον τομέα της γαστρονομίας. Από όλα όσα υπάρχουν μέσα στις άπειρες σελίδες κοινωνικής δικτυώσης ξεχωρίσαμε τα πέντε που αξίζουν τον κόπο και να δοκιμάσετε και να εντάξετε στη διατροφή σας.

Δείτε ποια είναι αυτά:

Ψητή γκρανόλα
Η βρώμη και τα δημητριακά υπήρχαν ανέκαθεν στη ζωή μας εδώ και χρόνια. Τελευταίως όμως στα social έχει γίνει μόδα μια άλλη, πιο νόστιμη εκδοχή τους, ιδανική για πρωινό ή για σνακ, τέλεια για τα παιδιά αλλά και για τη δουλειά, νόστιμη αλλά και υγιεινή. Τι είναι; Η σπιτική γκρανόλα που φτιάχνεται στον φούρνο.
Πώς μπορείτε να την ετοιμάσετε; Χρειάζεστε απλώς μισό φλιτζάνι νιφάδες βρώμης, μια μπανάνα, ένα αυγό και ό,τι άλλο υλικό θέλετε για να έρθει κοντά στο γευστικό σας προφίλ. Ταιριάζει πολύ το φυστικοβούτυρο ή το αμυγδαλοβούτυρο, οι ξηροί καρποί, το κακάο, η σοκολάτα και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Από μπαχαρικά, μπορείτε να επιλέξετε τζίντζερ, κανέλα, γαρύφαλλο, μαστίχα… Το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού και η βανίλια ταιριάζουν σε όλες τις γλυκές παρασκευές σας και δίνουν έξτρα άρωμα, εμπλουτίζοντας τη γεύση.

Δίσκος με επιδόρπια και γλυκίσματα
Εμπνευσμένο από τον δίσκο με τα τυριά και τα αλλαντικά που βγάζουμε σε ένα τραπέζι, το trend αυτό που έγινε viral στα social, μας προσκαλεί να φτιάξουμε ένα δίσκο με γλυκίσματα. Πρόκειται κυρίως για σοκολατάκια, μπισκοτάκια, αποξηραμένα φρούτα, ζαχαρωτά και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Είναι μια όμορφη, πολύχρωμη, λαχταριστή και εύκολη ιδέα για επιδόρπιο σε τραπέζια ή πάρτι, καθώς είναι και εντυπωσιακή και δεν χρειάζεται καθόλου μαγείρεμα! Το Pinterest έχει άπειρες προτάσεις για να φτιάξετε τον πιο εντυπωσιακό δίσκο με επιδόρπια! Μπορείτε να τα συνδυάσετε και με φρέσκα φρούτα και με διάφορες γλυκές σος, πλησιάζοντας λίγο την ιδέα του γαλλικού fondu.

Αυγά πέστο
Αν έχετε βαρεθεί την κλασική συνταγή για τα αυγά μάτια, τα social media σάς έχουν μια διαφορετική παραλλαγή: αυγά με σάλτα πέστο. Είναι επίσης πανεύκολο! Παίρνετε την έτοιμη σάλτσα πέστο που πολλοί έχετε στο ψυγείο σας και βάζετε 1-2 κουταλιές μέσα σε ζεστό τηγάνι. Την αφήνετε να πάρει μια βράση για 1-2 λεπτά και στη συνέχεια την βάζετε σε ένα πιάτο. Τηγανίζετε τα αυγά, με τον τρόπο που τα προτιμάτε και τα σερβίρετε πάνω στη ζεστή σάλτσα πέστο.

Τορτίγιες σαν κρέπες
Χάρη στους χρήστες του ΤikTok, που βρίσκουν λύσεις για τα πάντα, μπορείτε κι εσείς να φτιάξετε αλμυρές ή γλυκές κρέπες στο σπίτι σε μόλις λίγα λεπτά! Τι χρειάζεστε; Τορτίγιες και μια τοστιέρα! Μπορείτε να τις γεμίσετε με ό,τι μπορείτε να φανταστείτε, ανάλογα με την ώρα και στέκονται ως σνακ για όλες τις ώρες, στο σπίτι, στο σχολείο ή το γραφείο. Για πρωινό ή για brunch, μπορείτε να τις συνοδεύσετε με  scrambled eggs ή ακόμα και με βραστό αυγό και ζαμπόν. Φυσικά, σε μια πιο γλυκιά πρόταση, υπάρχει η μερέντα, το ταχίνι, το μέλι… Για σνακ στη δουλειά, μπορείτε να βάλετε ακόμα και το φαΐ που σας περίσσεψε από την προηγούμενη μέρα, πχ κοτόπουλο ή μπιφτέκι.
Ο,τι υλικά και να αποφασίσετε να βάλετε, φροντίζετε να καλύψετε τη μισή τορτίγια με τη γέμιση και στη συνέχεια να την τυλίξετε σαν κρέπα. Την τοποθετείτε στην τοστιέρα για να ψηθεί. Και είναι έτοιμη σε 2-3 λεπτά!

Twisted bacon
Το κόλπο αυτό θα το λατρέψουν οι απανταχού λάτρεις του κρέατος και των αλλαντικών! Πώς φτιάχνεται; Αντί να τοποθετήσετε τις φέτες του μπέικον όπως είναι πάνω στο χαρτί ψησίματος, τις ρολάρετε, ώστε να δημιουργηθεί ένα σπιράλ σχήμα. Έτσι και εξοικονομείτε χώρο στο ταψί σας, ώστε να ψήσετε μεγαλύτερες ποσότητες και επιτυγχάνετε ένα τέλειο ψήσιμο – κάτι ανάμεσα σε τραγανό και μαλακό.

Δείτε επίσης:
6 food trends που ξεκίνησαν από το «Sex and the city»

Φτιάχνουμε την τέλεια γκρανόλα χωρίς γλουτένη

Τα 7 -και μη- χειρότερα food trends του Λονδίνου