Η ταξιδιωτική πλατφόρμα βραχυχρόνιων μισθώσεων Airbnb αποκάλυψε τις 5 βασικές τάσεις, που θα κυριαρχήσουν στα ταξίδια του 2020 με τη γαστρονομία και ειδικότερα τις vegan επιλογές να βρίσκονται ανάμεσά τους.

Από τα στοιχεία, που δημοσίευσε η Airbnb φαίνεται πως οι σύγχρονοι ταξιδιώτες δεν ενδιαφέρονται τόσο για την καλύτερη τιμή, όσο για τα ταξίδια, που θα αποτελέσουν εμπειρία ζωής. Μέσα στις 5 κυρίαρχες τάσεις, που αποτελούν και παράγοντα πια για ένα ταξίδι είναι η καλή ποιότητα των γευμάτων. Συγκεκριμένα, οι γαστρονομικές επιλογές βασίζονται όλο και περισσότερο στην χορτοφαγία με τις vegan επιλογές να παρουσιάζουν αύξηση 579% (το 2019 έναντι του 2018), ενώ οι αντίστοιχες επιλογές vegetarian παρουσίασαν αύξηση 570%. Μάλιστα, προέκυψε ότι οι καλύτεροι προορισμοί για αυτούς τους ταξιδιώτες είναι το Μεξικό και η Αβάνα.

Σημαντικό στοιχείο επίσης είναι, ότι πλέον οι ιδιοκτήτες στην Airbnb προσφέρουν πιο υγιεινές επιλογές φαγητού, ενώ οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να μαθαίνουν την τοπική γαστρονομία, με  διάφορες δράσεις, που περιλαμβάνουν τόσο το ψήσιμο φαγητού (+155%) όσο και το ζυμαρικών (+88%) που συμπεριλαμβάνονται στις κρατήσεις του 2020 έναντι του 2019. Επιπλέον, το φαγητό παραμένει βασικό «σημείο» διασύνδεσης με τους ντόπιους. Οι εμπειρίες φαγητού και ποτού έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό κρατήσεων από τους διεθνείς ταξιδιώτες!

Αξίζει να αναφέρουμε πως οι υπόλοιπες τέσσερις τάσεις περιλαμβάνουν την επιθυμία ταξιδιών στην άγρια φύση, τα πολιτιστικά ταξίδια, που συνδέονται με την ιστορία και τον πολιτισμό, τα σύντομα ταξίδια, αλλά και τα ταξίδια «εσωτερικής αναζήτησης». Τέλος, να επισημάνουμε, ότι όλο και περισσότερο αυξάνονται οι μελέτες και οι έρευνες, που συνδέουν τα ταξίδια με την γαστρονομία, θεωρώντας απαραίτητο πλέον, πως έναν τόπο τον μαθαίνεις κυρίως μέσα από τις γεύσεις του.