Στις αρχές Απριλίου η Peugeot παρουσίασε στο Παρίσι το συναρπαστικό Food Τruck, ένα πρωτότυπο ρεστοράν πάνω σε 4 τροχούς, που προσφέρει γρήγορα γεύματα υψηλής ποιότητας.

Το Le Bistrot du Lion σχεδιάστηκε από το Peugeot Design Lab – το παγκόσμιο στούντιο σχεδίασης της μάρκας -και έδωσε το παρόν και στο Milan Design Week 2015 στις 14 Απριλίου, προτού στηθεί έξω από το Γαλλικό Περίπτερο στην διεθνή έκθεση Expo Milano, με θεματικό τίτλο “Τροφή για τον πλανήτη, Ενέργεια για την Ζωή.”

Peugeot_FoodTRUCK_012

Από το 1810 μέχρι σήμερα, η Peugeot έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει χιλιάδες προιόντα, από μαγειρικά σκεύη μέχει οχήματα -αυτοκίνητα, σκούτερ και ποδήλατα- σε εκατομμύρια μονάδες. Το Peugeot Food Truck αντιπροσωπεύει αυτήν ακριβώς την παράδοση: ένα κινητό αντικείμενο, ένα αυτοκινούμενο, το οποίο όταν σταθμεύσει μετατρέπεται σε ένα food truck που όμοιο του δεν υπάρχει.

A13I4737

Όπως εξηγεί η Cathal Loughnane, επικεφαλής στο εργαστήρι σχεδιασμού της Peugeot, «θέλαμε να δημιουργήσουμε μία εντελώς διαφορετική εμπειρία, όχι απλά να κατασκευάσουμε μία κουζίνα για έναν σεφ, αλλά ένα ρεστοράν-καφέ για τους πελάτες όπου ένα συμπαγές όχημα Peugeot μεταμορφώνεται σε ένα Bistrot».
Το Peugeot Food Truck είναι ένα κόμπακτ μπιστρό πάνω σε τροχούς, εναρμονισμένο ιδανικά στο αστικό περιβάλλον. Με μία κίνηση, το αυτοκινούμενο bistrot αναδιπλώνεται για να διπλασιάσει το μέγεθος του και να προσαρμοστεί στον περιβάλλοντα χώρο. Το Le Bistrot du Lion περιλαμβάνει χώρους για προετοιμασία γεύματος και δείπνου, καθώς και θέση για DJ, διαδικτυακό ραδιόφωνο και αποκλειστικά playlists (http://peugeot.music.com).

peugeot_d__veloppe_un_food_truck_de_luxe_991

Διαθέτει επίσης ό,τι χρειάζεται για να καλύψει τις ανάγκες 30 ατόμων, περιλαμβάνοντας μία σειρά από τραπεζάκια κάτω από τέντες. Το πρωτότυπο εστιατόριο έχει σχεδιαστεί με δυνατότητα ανακύκλωσης όλων των αποβλήτων του, ούτως ώστε κάθε φορά που ένα Le Bistrot Du Lion αποχωρεί να αφήνει την πόλη έτσι όπως την βρήκε.
Παράλληλα, οι επισκέπτες του μπορούν να παρακολουθούν την κάθε κίνηση του σεφ χάρη σε μία οθόνη 46’’, ενώ ένα σετ από οκτώ ηχεία FOCAL και 32 tweeter -τα οποία βρίσκονται σε μελετημένη διάταξη για βέλτιστη ηχητική εμπειρία- καλύπτουν από τον ήχο ενός μαχαιριού μέχρι και τις επιλογές του DJ Adriano με απίστευτη πιστότητα ακουστικής.

PEUGEOT_FOODTRUCK_1504STYLE_001

Οι σεφ έχουν στη διάθεσή τους δύο σχάρες και τέσσερις πλάκες ψησίματος καθώς και όλα τα σχετικά για να μεγαλουργήσουν. Το σύστημα εξαερισμού προσφέρει την βέλτιστη ποιότητα αέρα, ενώ υπάρχουν 400 λίτρα κατάψυξης σε υποδαπέδιο χώρο. Ένα ψυγείο 350 λίτρων διατηρεί δροσερά τα αναψυκτικά, ενώ μια επαγγελματική μηχανή εσπρέσο από την Rocket Espresso συμπληρώνει το μενού των θαμώνων.
Τελικά το concept των food truck, των αυτοκινούμενων εστιατορίων, εξελίσσεται συνεχώς και γίνεται παγκόσμια τάση! Λέτε το παράδειγμα της Peugeot να το μιμηθούν κι άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες στο μέλλον;

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr