Tα πιο εύκολα και λαχταριστά donuts γίνονται και στο φούρνο σου.

Υλικά
120γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
65γρ. ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουτ. γλυκού αλάτι
1 αβγό
85ml γάλα
2 κουτ. σούπας βούτυρο
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για το topping σοκολάτας
125γρ. κουβερτούρα
2 κουτ. σούπας γάλα
2 κουτ. σούπας βούτυρο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ τα υγρά και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα υγρά στα στερεά και ανακατεύουμε μέχρι όλα τα υλικά να ενωθούν και να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Τοποθετούμε το μίγμα στα φορμάκια για ντόνατς (περίπου 2 κουτ. σούπας από το μίγμα) και ψήνουμε για 10 λεπτά. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο και μόλις λιώσουν ρίχνουμε και το γάλα. Βουτάμε την μια πλευρά από τα έτοιμα ντόνατς στην σοκολάτα και ρίχνουμε και λίγη χρωματιστή τρούφα.