Θες κάτι να τσιμπολογάς χωρίς σταματημό όταν κάθεσαι αραχτός με τους κολλητούς το σαββατόβραδο βλέποντας ταινίες; Αντί για ετοιματζίδικες λύσεις σου έχουμε κριτσίνια με τυρί που θα φτιάξεις με τα χεράκια σου! Για πάμε!

Υλικά
120γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
140γρ. παρμεζάνα τριμμένη
80γρ. βούτυρο ανάλατο
1 κουτ. γλυκού φύλλα θυμαριού
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού πιπέρι
2 κουτ. σούπας νερό

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι. Σε ένα μεγαλύτερο μπολ ρίχνουμε την παρμεζάνα και το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι γίνουν χοντρά ψίχουλα. Στην συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι σε δόσεις και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Προσθέτουμε και το νερό (1 κουτ. σούπας τη φορά) μέχρι να πάρουμε μια ομοιόμορφη ζύμη την οποία στη συνέχεια πλάθουμε σε σχήμα μπάλας. Με έναν πλάστη πιέζουμε την ζύμη ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες και της δίνουμε πάχος περίπου 1 με 1,5 χιλιοστά. Τοποθετουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά. Χαράζουμε πρώτα μια οριζόντια γραμμή στην μέση και μετά τη χωρίζουμε σε λωρίδες. Τις στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τις ψήνουμε για 12-15 λεπτά.

 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr