Τι κάναμε με το που βρήκαμε τις πρώτες κολοκύθες στο μανάβη; Κάναμε μια σούπα.

Υλικά

800γρ. γλυκιά κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
1 κύβο ζωμό λαχανικών
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
200ml κρέμα καρύδας
μπούκοβο

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά ρίχνετε το ελαιόλαδο. Προσθέτετε την κολοκύθα και σοτάρετε ανακατεύοντας συνέχεια για να μην σάς κολλήσει, για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτετε 600ml νερό, ρίχνετε το κύβο, κλείνετε καπάκι και σιγοβράζετε για 30 λεπτά ή μέχρι να έχει μαλακώσει πολύ η κολοκύθα.

Μεταφέρετε τη σούπα σε ένα blender και χτυπάτε (αν έχετε ραβδομπλέντερ τη χτυπάτε απευθείας στην κατσαρόλα). Ξαναρίχνετε τη σούπα στην κατσαρόλα. Προσθέτετε την κρέμα καρύδας, ανακατεύετε καλά και σιγοβράζετε για άλλα 10 λεπτά. Σερβίρετε με μια κουταλιά κρέμα καρύδας και μπούκοβο.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr